Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Αντιδράσεις για το σχέδιο των ορίων φοίτησης στα Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας! (ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ)

(ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ-15:50)
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες μέχρι και πριν από λίγο συνεδρίαζαν για αυτό το θέμα οι Διευθυντές των σχολείων με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση κ. Αστέριο Κρίτογλου.
Η «ΑΛΗΘΕΙΑ» μίλησε με Διευθυντές Δημοτικών Σχολείων και δασκάλους, οι οποίοι μας εξέφρασαν την διαφωνία τους για τον τρόπο που γίνονται οι αλλαγές στα όρια φοίτησης.
Μάλιστα κάποιοι δήλωσαν ότι δεν θα το εφαρμόσουν..
Επίσης επικοινώνησαν με την
«ΑΛΗΘΕΙΑ» γονείς που μας εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους και πως δεν πρόκειται να «συμμορφωθούν» με τις νέες αλλαγές και ότι θα ζητήσουν την «βοήθεια» του Δήμου Κατερίνης.
Πιστεύουν ότι ο Δήμος Κατερίνης μπορεί να παρέμβει και να διορθώσει αυτές τις «αδικίες» όπως χαρακτηριστικά μας ανέφεραν.
Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι εδώ και πολλές ημέρες πολλοί γονείς έχουν απευθυνθεί στο Δήμο Κατερίνης εκφράζοντας την αγωνία τους.



Η «ΑΛΗΘΕΙΑ» έχει στα χέρια της την πρόταση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας για τα νέα όρια φοίτησης των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας.
Το είδαμε το μελετήσαμε και μπορούμε να πούμε ότι δεν μας άφησε και τις καλύτερες εντυπώσεις..
Υπάρχουν πολλά κενά και τρανταχτές περιπτώσεις όπου παιδιά που βρίσκονται ανάμεσα σε δυο κοντινά σχολεία θα αναγκαστούν να πάνε σε άλλο που βρίσκεται στην τριπλάσια απόσταση από ότι τα άλλα δυο.

Επίσης παιδιά που βρίσκονται σε ίδιες οδούς πάνε σε..διαφορετικά σχολεία.
Επίσης οδοί που είναι κοντά σε ένα σχολείο «μεταφέρονται» σε άλλο σχολείο που βρίσκεται σε μεγαλύτερη απόσταση.
Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι η εφαρμογή αυτού του σχεδίου θα δημιουργήσει προβλήματα σε πάρα πολλές οικογένειες της πόλης μας, και πολλά παιδιά θα αλλάξουν ξαφνικά σχολικό περιβάλλον.
Η δικαιολογία για όλα τα παραπάνω είναι ότι πρέπει να γεμίσουν τα τρία νέα σχολεία με μαθητές.
Περιμένουμε την απάντηση του Δήμου Κατερίνης όταν θα έρθει η πρόταση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας στην ΔΕΠ (Δημοτική Επιτροπή Παιδείας) γιατί είναι σίγουρο ότι οι γονείς θα αντιδράσουν, και πρώτος αποδέκτης των διαμαρτυριών τους θα είναι ο Δήμος Κατερίνης...
Επίσης υπάρχει προβληματισμός και αντιδράσεις από πολλούς Συλλόγους Γονέων της πόλης μας για την μη ενημέρωση από την Ένωση Γονέων για το συγκεκριμένο θέμα.
Να θυμίσουμε ότι στην κοπή πίτας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Κατερίνης υπήρξε γκρίνια για αυτό το θέμα και ιδίως προς το Προεδρείο της Ένωσης, όπου αναγκάστηκε η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων η κ. Σατραζέμη Μαρία να υποσχεθεί ότι θα γίνει έκτακτη Γεν.Συνέλευση για να ενημερωθούν οι Σύλλογοι κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει.
Οι Σύλλογοι Γονέων δηλώνουν ότι σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να βρεθούν προ τετελεσμένων γεγονότων και ζητούν ενημέρωση εδώ και τώρα όπως μας είπαν.
Παρακολουθούμε το θέμα και θα σας ενημερώνουμε τακτικά.

Σχόλιο γονέα που επικοινώνησε μαζί μας:


"Έχουν γίνει φοβερές αδικίες, συγκεκριμένα μας στέλνουν μέσα από χωράφια και φράχτες να φτάσουμε στο νέο σχολείο γιατί ......ο χάρτης δείχνει δρόμους που δεν υπάρχουν. Το παλιό σχολείο είναι στα 5 λεπτά ενώ το νέο αναγκάζει τα παιδιά να περνούν ακριβώς μπροστά απο το παλιό και να περπατάν σε δρόμο χωρίς πεζοδρόμιο για 20 λεπτά φορτωμένα με τις βαριές τσάντες με μεγάλο κίνδυνο για τη ζωή τους. Αυτά και ....... άλλα πολλά. ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.¨"