Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Επίσημη παρουσίαση του Ολύμπιου Κέντρου Αστροφυσικής στην "ΕΚΑΒΗ" το Σάββατο 18 Απριλίου





Με μεγάλη μας χαρά σας προσκαλούμε στην επίσημη παρουσίαση του Ολύμπιου Κέντρου Αστροφυσικής που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης το Σάββατο 18 Απριλίου 2015 και ώρα 7μμ.

Το Ολύμπιο Κέντρο Αστροφυσικής είναι μία μη-κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2015 σε συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας του πρώτου Ολύμπιου Συμποσίου Αστροφυσικής που διοργανώθηκε στην Παραλία Κατερίνης τον Μάιο του 2014. Σκοπός του Κέντρου είναι ο συντονισμός και η διοργάνωση πολύπλευρων επιστημονικών δράσεων ενημέρωσης και συνεργασίας κοινωφελούς χαρακτήρα, στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Πιερίας, στους τομείς της Αστρονομίας, Αστροφυσικής και Διαστημικής Φυσικής. Δράσεις που θα συντελέσουν στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής αλλά και στην προώθηση της ενεργής συμμετοχής και συνεισφοράς της Ελλάδας στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, με πολύτιμο αρωγό την τοπική κοινωνία της Πιερίας και τους επίσημους φορείς της.


Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με μια συνοπτική παρουσίαση του Κέντρου και των μελλοντικών του δράσεων και θα ακολουθήσει μικρή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με το παρευρισκόμενο κοινό για το Κέντρο. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ομιλία από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Αστρονομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Παντελή Παπαδόπουλο με θέμα «Αστεροσκοπεία του Μάουνα Κέα Χαβάης: στο κατώφλι άλλων κόσμων». Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση με ποτά για μία πιο χαλαρή γνωριμία και συζήτηση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο της εταιρείας (2351200244) ή να μας αποστείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνση ocfa@olympiancfa.org

Θα χαρούμε πολύ να μας τιμήσετε με την παρουσία σας στην παραπάνω εκδήλωση.



Με εκτίμηση,
Ολύμπιο Κέντρο Αστροφυσικής