Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Από το άσυλο του Ψ.Ν.Π.Ο. στην κοινότητα της Κατερίνης

Video - Εργασία, στο πλαίσιο του προγράμματος: "Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία" (ΕΔΜ 60 – Τέχνη και Τεχνική της Δημοσιογραφίας), του Α.Πανεπιστημίου Κύπρου.
Παραγωγή – Δημοσιογραφική Επιμέλεια & Αφήγηση: Νικηφόρος Γκόλτσιος.
Στον επίλογο της ταινίας το τραγούδι, το οποίο ερμηνεύει η χορωδία «CoroΔομή» είναι σύνθεση του Χαράλαμπου Ναβροζίδη και βασίζεται σε ποίημα ασθενούς.
Το παρόν video δημιουργήθηκε για εκπαιδευτικούς λόγους και όχι με σκοπό το κέρδος.
Η μουσική επένδυση της ταινίας είναι από το διαδίκτυο και δεν επιθυμώ να επωφεληθώ από τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών.
Στοιχεία για την αποασυλοποίηση αντλήθηκαν από:
την έκδοση: Ψυχιατρικό νοσοκομείο Πέτρας Ολύμπου, Το κλείσιμο των τμημάτων μακράς ψυχιατρικής νοσηλείας και ο μετασχηματισμός του σε ένα δίκτυο κοινοτικών ψυχιατρικών υπηρεσιών, Γιώργος Φ. Αγγελίδης, Γιώργος Δ. Γιαγλής, Κατερίνη 2011.
από συνέντευξη του Παναγιώτη Μπερεδήμα (πρώην Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Ψ.Ν.Π.Ο.), στο πλαίσιο μεταπτυχιακής μου εργασίας (ΕΔΜ 50), του Α.Πανεπιστημίου Κύπρου.
Θερμά ευχαριστώ:
τον τ. Διευθυντή του Κέντρου Ψυχικής Υγείας & Ψυχιατρικής Κλινικής Γεν.Νοσοκομείου Κατερίνης Γιώργο Αγγελίδη, για το πολύτιμο αρχειακό υλικό (δηλώσεις Υπουργού Υγείας, πλάνα ασθενών παλαιού Ψ.Ν.Π.Ο. -παραγωγής Ψ.Ν.Π.Ο.- εκδόσεις, φωτογραφίες) που ευγενικά παραχώρησε.