Κυριακή, 12 Απριλίου 2015

ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ-ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΙΤΡΟΥΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)


Την Κυριακή του Πάσχα 12 Απριλίου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης τελέστηκε ο Εσπερινός της Αγάπης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος.
Η ευαγγελική περικοπή, μετά την ακρόαση του πρωτοτύπου κειμένου, αναγνώστηκε στις γλώσσες λατινικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ρουμανικά και τουρκικά. Επιπλέον στις διαλέκτους ομηρικά, ποντιακά και νεοελληνικά.
Μετά την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε και διέμεινε, κατά το έθος της εορτής, τα πασχαλινά αυγά.
Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από κλιμάκιο μελών του Γραφείου Νεότητας, μετέβη στο Νοσοκομείο Κατερίνης.
Τον Μητροπολίτη και τη συνοδεία του υποδέχθηκαν εκπρόσωποι της Διοίκησης καθώς και ο εφημέριος του Νοσοκομείου Οικονόμος Λάζαρος Τσαουσίδης.
Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τις μονάδες και τους θαλάμους του Νοσοκομείου, ευχήθηκε στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και στους ασθενείς το «Χριστός Ανέστη» και διένειμε σε όλους πασχαλινά αυγά και αναμνηστικούς σελιδοδείκτες.