Τρίτη 19 Μαΐου 2015

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ ΗΛ. ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ


Δριμύς ήταν ο λόγος του Προέδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλία Χατζηχριστοδούλου στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, στην Πάτρα, όπου ενώπιον Υπουργών, εκπροσώπων της Κυβέρνησης, πολιτικών, τοπικών φορέων της αυτοδιοίκησης και του επιχειρείν, αναφέρθηκε στο παραεμπόριο ζητώντας την άμεση συμβολή όλων για την οριστική πάταξή του.


«Το Παραεμπόριο είναι η μεγάλη πληγή της Ελλάδα αφού ο τζίρος του αγγίζει τα 25 δις ευρώ, ενώ η χώρα στερείται εσόδων από το ΦΠΑ πάνω από 9 δις ευρώ, χωρίς να υπολογιστεί η φορολογητέα ύλη», σημείωσε ο κ. Χατζηχριστοδούλου, ενώ δε δίστασε να δηλώσει ότι «ενώ όλοι γνωρίζουν που βρίσκονται αυτές οι αποθήκες των παράνομων εμπορευμάτων, δεν έχει γίνει τίποτα από τις εκάστοτε Κυβερνήσεις ή έχουν γίνει πολύ λίγα, αφήνοντας το υγιές εμπόριο να παρακμάζει». Στη συνέχεια ο κ. Χατζηχριστοδούλου, που έχει οριστεί από την ΚΕΕΕ υπεύθυνος για το παραεμπόριο,  ζήτησε από τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους της Κυβέρνησης να θέσουν σε άμεση προτεραιότητα την οχύρωση των συνόρων και των λιμανιών της χώρας με τα απαραίτητα σκάνερ γιατί, όπως δήλωσε, «μέχρι και σήμερα η χώρα μας είναι ξέφραγο αμπέλι. Και παρά το γεγονός ότι ανήκουμε στην Ε.Ε., τα δικά μας σύνορα δεν έχουν ακόμη το στοιχειώδη εξοπλισμό που οι διπλανές χώρες όπως η Αλβανία και η Βουλγαρία διαθέτουν».
Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας και μέλος της ΔΕ της ΚΕΕΕ, απηύθυνε έκκληση προς όλους τους Κυβερνώντες να επισπεύσουν τη συμφωνία με τους εταίρους για να ηρεμήσει η αγορά. «Η μεταποίηση και το εμπόριο δεν αντέχουν άλλες καθυστερήσεις και δυστυχώς κανείς δεν ασχολείται με τους παραγωγικούς αυτούς τομείς που όλοι όμως τόσο μεγαλόστομα εκφράζουν ότι είναι η μοναδική διέξοδος από την κρίση. Επιτέλους, ας επικεντρωθούμε στους πραγματικούς στόχους».

Σημειώνεται ότι, μεταξύ άλλων, τη συνεδρίαση παρακολούθησαν ο Αν. Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Κατρούγκαλος, ο Βουλευτής ΝΔ κ. Γιακουμάτος, ο Βουλευτής Αχαΐας με το ΠΟΤΑΜΙ κ. Φωτήλας, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Κωνσταντινόπουλος, η Ευρωβουλευτής της ΝΔ κα Μαρία Σπυράκη, ο Γ.Γ. Εμπορίου κ. Παπαδεράκης, ο Πρόεδρος του ΕΤΕΑΝ κ. Γεροντούκος, πρόεδροι και μέλη των Επιμελητηρίων της χώρας.