Τρίτη 19 Μαΐου 2015

ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ-ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ ΜΩΡΑΙΤΗ ΣΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗ


“Ξανασυναντάμε τους φίλους και τους συντρόφους μας. Αυτούς που δεν μας ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές και με τους οποίους μπαίνουμε σε μία νέα αναζήτηση” δήλωσε από την Κατερίνη ο Θάνος Μωραΐτης. Το συνοδεύουν οι Λ. Νικολαΐδης και Μ. Κελεσίδης του Τομέα Αυτοοργάνωσης καθώς και τα στελέχη του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στο νομό.

Ο Θάνος Μωραΐτης συναντήθηκε με στελέχη του Κινήματος στο νομό, με τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους στη  Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης καθώς και με τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης ενώ στις 7:30 ακολούθησε η προγραμματισμένη εκδήλωση - ομιλία στο Επιμελητήριο Πιερίας.



Ο υπεύθυνος του Τομέα Βιώσιμης Ανάπτυξης του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών βρέθηκε από το μεσημέρι στην Κατερίνη στο πλαίσιο επισκέψεων που έχουν προγραμματιστεί σε όλη την Ελλάδα με στόχο τη συγκρότηση των οργανώσεων του Κινήματος και των ομάδων πρωτοβουλιών σε δήμους αλλά και σε νομούς.
“Είμαι επικεφαλής ενός κλιμακίου του Κινήματος και θα βρεθούμε με τους φίλους και τους συντρόφους μας για να μιλήσουμε για την κρίσιμη επικαιρότητα, που αφορά τη χώρα και τη διαπραγμάτευση και βεβαίως τα δικά μας οργανωτικά ζητήματα, για το πώς θα κινηθούμε τους επόμενους μήνες” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μωραΐτης.

Στη Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης
Πρώτος σταθμός της επίσκεψής του στην Κατερίνη ήταν η Μέριμνα Παιδιού όπου τον υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος, ο Διευθυντής καθώς και το προσωπικό της και τον ενημέρωσαν για τον τρόπο λειτουργίας καθώς και τις δράσεις που αναλαμβάνει. Ιδιαίτερα ο Πρόεδρος της Μέριμνας κ. Δημήτρης Σολδάτος αναφέρθηκε στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης που ολοκληρώνεται στην Κατερίνη μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ.

Στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης
Στη συνάντηση με το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Κατερίνη έγινε συζήτηση για τα προβλήματα αλλά και τις προοπτικές της περιοχής, τη μεγάλη ανεργία και τι πρέπει να γίνει για να έχουμε βιώσιμες θέσεις εργασίας.
Οι δηλώσεις του κ. Μωραΐτη στους δημοσιογράφους.

Για τις διαπραγματεύσεις
«Είμαστε σε μια πολύ κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων. Εμείς ως Κίνημα, εδώ και πάρα πολλές μέρες, έχουμε ξεκαθαρίσει ότι αυτή η διαδικασία θα πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει, γιατί βάζει πλέον σε κίνδυνο τις θυσίες του ελληνικού λαού που έκανε τα τελευταία πέντε χρόνια. Και αυτή μάλιστα είναι μια από τις κόκκινες γραμμές που έχουμε θέσει σ” αυτήν τη δύσκολη και κρίσιμη διαπραγμάτευση την οποία και την στηρίζουμε.
Η δεύτερη κόκκινη γραμμή για μας είναι η αλλαγή της χώρας και αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε και από την Κατερίνη σήμερα και σε κάθε πόλη που βρισκόμαστε: Συγκεκριμένα αν δεν αλλάξει η χώρα, όσες φορές κι αν σκιστεί το μνημόνιο, όσες φορές κι αν διαγραφεί το χρέος της χώρας, η χώρα μας δυστυχώς σε πέντε χρόνια θα βρεθεί στα ίδια αδιέξοδα. Άρα λοιπόν θέλουμε αλλαγές, απαιτούνται συγκρούσεις, χρειαζόμαστε μεταρρυθμίσεις για να προχωρήσουμε μπροστά, να συγκρουστούμε με τον κακό μας εαυτό ως χώρα. Και το πολιτικό σύστημα το ίδιο να αφήσει πίσω τον κακό του εαυτό και να δει μέσα από μια εντελώς διαφορετική σκοπιά τις αποφάσεις που πρέπει να πάρει για να προχωρήσει και τις προκλήσεις που αφορούν το μέλλον της χώρας”.
Για τη δυναμική του κινήματος
Εμείς πήραμε μια ιστορική απόφαση στις 3 του Γενάρη, να προχωρήσουμε στην ίδρυση ενός κινήματος πάνω σε μια βάση αρχών και αξιών. Προχωρήσαμε γιατί είχαμε αντιληφθεί ότι δεν μπορούσε πλέον η παρουσία η δική μας, των μελών και των φίλων μας να συνεχιστεί μέσα από μια παράταξη και ένα κόμμα, το οποίο ήταν το σπίτι μας και το υπηρετήσαμε για πάρα πολλές δεκαετίες. Εκεί λοιπόν πήραμε την σκληρή, τη δύσκολη αν θέλετε απόφαση, να προχωρήσουμε μπροστά ώστε το Κίνημα το επόμενο χρονικό διάστημα να αποτελέσει το μονοπάτι πάνω στο οποίο θα συγκροτηθεί η μεγάλη δημοκρατική παράταξη, πάνω σε μια νέα βάση αρχών και αξιών με ένα ξεκάθαρο ιδεολογικό στίγμα και βεβαίως πιάνοντας ξανά το νήμα της ιστορίας και της αλλαγής, υπηρετώντας την παράταξή μας για την οποία είμαστε περήφανοι. Γιατί πιστεύουμε ότι είναι μια παράταξη που ήρθε και άλλαξε τη μοίρα αυτού του τόπου, ήταν η μεγάλη παράταξη των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων, ήταν η παράταξη του κοινωνικού κράτους, της ισονομίας και της ισοπολιτείας στη χώρα μας. Όλα αυτά δεν τα ξεχνάμε και βεβαίως υπεραπιζόμαστε αυτήν την παράταξη η οποία ήταν η παράταξη των δύσκολων και σκληρών αποφάσεων, όταν η χώρα πλέον είχε οδηγηθεί στα βράχια. Με όλη αυτήν την εμπειρία προσπαθούμε να διαμορφώσουμε ένα σχέδιο που θα μιλά για την Ελλάδα μετά την κρίση. Είναι αυτή η κουβέντα που δεν γίνεται αυτή τη στιγμή, η κουβέντα στην οποία θέλουμε να πάμε το δημόσιο διάλογο και πιστεύω ότι, αν πάει εκεί, θα μπορέσει ξανά η ελπίδα να έρθει στα πρόσωπα των συμπολιτών μας.
Μέσα σε έναν προεκλογικό αγώνα 15 ημερών καταφέραμε να μας εμπιστευθούν 150.000 άνθρωποι. Αυτό που βλέπουμε σε όλη την Ελλάδα, γιατί πάμε από πόλη σε πόλη και από χωριό σε χωριό, είναι τον κόσμο να είναι κοντά μας, βλέπουμε να θέλουν να συνεχιστεί αυτή η μεγάλη, δύσκολη και κρίσιμη απόφαση στις αρχές του χρόνου και αυτό κάνουμε συνεχώς και κάθε μέρα.
Ερχόμαστε σε επαφή συνεχώς και κάθε μέρα και ξανασυντάμε τους φίλους μας, τους συντρόφους μας, οι οποίοι δεν μας ψήφισαν, τους οποίους τους είχαμε χάσει, φίλοι και σύντροφοι που είχαν χωρίσει οι δρόμοι μας το τελευταίο χρονικό διάστημα και μ” αυτούς πιστεύω ότι μπαίνουμε σε μια νέα αναζήτηση για να δούμε το πως μια μεγάλη παράταξη, που ήρθε και πρόσφερε σ” αυτόν τον τόπο μπορεί να ξεκινήσει ένα νέο ταξίδι. Η παράταξη είναι πολυκερματισμένη και είναι φυσικό και επόμενο γιατί τις πολύ κρίσιμες και δύσκολες ώρες έφταιξαν πάρα πολλά πράγματα. Και δεν εξηγήσαμε όταν πέρναμε τις δύσκολες και σκληρές αποφάσεις και παράλληλα είχαμε όλα τα προβλήματα και τις αδυναμίες με τα εσωτερικά μέτωπα. Πιστεύω όμως ότι αυτή τη στιγμή κλείνοντας ένας ιστορικός κύκλος, πολιτικός, κοινωνικός και οικονομικός με αρκετούς μύθους και αρκετές συνωμοσίες, εκτιμώ ότι έχουμε και εμείς το χρόνο και να εξηγήσουμε στους συμπολίτες, τους φίλους και τους συντρόφους μας τι έχει γίνει ακριβώς στα πέντε χρόνια, αλλά κυρίως και πάνω απ’ όλα και σ” αυτό στεκόμαστε περισσότερο, το που θέλουμε να πάνε τα πράγματα.