Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Γενική Συνέλευση της Ένωσης Γονέων Κατερίνης, χωρίς γονείς..(Γιατί κάποια στιγμή πρέπει να λέμε την ΑΛΗΘΕΙΑ..)

Την Γεν.Συνέλευση της πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα η Ένωση Γονέων Κατερίνης.
Η εικόνα για μια ακόμη φορά ήταν απογοητευτική..
Μετρήσαμε 19 γονείς από τους οποίους οι 7 ήταν τα μέλη του ..Δ.Σ.!
Δηλαδή μόλις 12 γονείς από τα 72 σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια κ.α) ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων..
Αυτή η εικόνα λέει πολλά..
Εικόνα που προκαλεί θλίψη σε όσους πιστεύουν ακόμα στο γονεϊκό κίνημα.

Ευθύνες πολλές, και κυρίως του τωρινού Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων που δεν μπόρεσε να πείσει τους γονείς της πόλης μας ότι η Ένωση μπορεί να αγωνιστεί και να λύσει τα προβλήματα τους.
Ευθύνες πολλές, γιατί η Ένωση Γονέων πλέον δεν υπολογίζεται από κανέναν, και πώς να την υπολογίσουν όταν είναι μια Ένωση Γονέων χωρίς..γονείς.
Ευθύνες γιατί ιδιαίτερα αυτήν την εποχή που τα προβλήματα των γονιών και λόγω τις οικονομικής κρίσης είναι μεγάλα, οι γονείς δεν είδαν κάτι από την Ένωση Γονέων που να τους δώσει ένα ερέθισμα στο να συμμετάσχουν στα κοινά.
Ανεπαρκής επικοινωνία με τους Συλλόγους Γονέων στο σημείο που οι πιο πολλοί Σύλλογοι δεν γνωρίζουν αν…υπάρχει Ένωση Γονέων.
Καμία ουσιαστική παρέμβαση, κανένα έργο και οι περισσότερες δράσεις της Ένωσης Γονέων περιορίζονται σε λιγοστά και τυπικά δελτία τύπου..
Την ώρα που οι Σύλλογοι Γονέων θέλουν την Ένωση να είναι μπροστά και να διαμορφώνει αυτή τις εξελίξεις, η Ένωση Γονέων «δηλώνει» αδυναμία..
Ούτε το πιο απλό θέμα δεν μπόρεσε να διευθετήσει και αναφερόμαστε στο θέμα των γραφείων της Ένωσης, με την κατάντια, γιατί περί κατάντιας πρόκειται το να συνεδριάζει η Ένωση Γονέων στην Φιλόπτωχο και σε καφετερίες και πατάρια..
Ούτε ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας, ούτε μια κινητοποίηση λες και όλα βαίνουν καλώς, και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα..
Ακόμα και σε αυτό το σοβαρό θέμα της αναδιάρθρωσης των οδών των σχολικών μονάδων της πόλης μας η Ένωση Γονέων αποδείχτηκε ανεπαρκής χωρίς καμία ουσιαστική παρέμβαση.
 Δεν θα σταθούμε  ιδιαίτερα στο τι ειπώθηκε σήμερα στην Γεν.Συνέλευση γιατί δεν έχει καμία σημασία, όταν αυτά που συζητούνται δεν υπάρχουν γονείς για να τα ακούσουν…

Φυσικά και οι ευθύνες έχουν...ονοματεπώνυμο, και στο επόμενο άρθρο μας θα αναφερθούμε με ονόματα για το ποιοι και γιατί φταίνε για την κατάντια της Ένωσης Γονέων Κατερίνης, γιατί κάποια στιγμή πρέπει να λέμε την..ΑΛΗΘΕΙΑ!