Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Φοιτητές της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. στην Ι.Μ. Κίτρους (ΦΩΤΟ)



Στα πλαίσια του μαθήματος της «Παιδαγωγικής» του καθηγητού της Θεολογικής σχολής κ. Ιωάννη Κογκούλη, πραγματοποιήθηκε σήμερα 9 Μαΐου εκδρομή προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους.

Η εκδρομή άρχισε με εκκλησιασμό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου της πόλης της Κατερίνης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Κίτρους Αρχιμ. Βαρνάβας Λεοντιάδης και οι υπεύθυνοι του ναού δεξιώθηκαν τους φοιτητές και τους καθηγητές στην αίθουσα του ναού.


Εκεί ο πρωτοσύγκελος υποδέχτηκε και καλωσόρισε τους φοιτητές ενώ μετέφερε και τις πατρικές ευχές του οικείου ποιμενάρχου κ. Γεωργίου.




Στην συνέχεια οι φοιτητές επισέφτηκαν τον Ι. Βυζαντινό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου κτίσμα του 7ου αιώνα και το παραπλήσιο αγίασμα.

Έπειτα οι εκδρομείς μετέβησαν στην Ιερά Μονή Οσίου Εφραίμ του Σύρου στην Κονταριώτισσα, όπου περιηγήθηκαν σε ολόκληρο το Μοναστήρι και παρατέθηκε γεύμα από την αδελφότητα της Μονής.

Στην Τράπεζα παρακάθησε η Οσιολογιωτάτη Γερόντισσα Αικατερίνη, γνήσιο πνευματικό τέκνο του Αγίου Πορφυρίου όπου απηύθυνε λόγο παρακλήσεως στους φοιτητές.


Τέλος η εκδρομή κατέληξε στην Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω όπου ξεναγήθηκε στο εκκλησιαστικό μουσείο της Μονής και συναντήθηκε με τον ηγούμενο Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Μάξιμο.

Εκτός από τον καθηγητή κ. Κογκούλη την εκδρομή συνόδευσε η Λέκτορας του τμήματος Θεολογίας κ. Μαρία Ράντζου




http://www.romfea.gr/ieres-mitropoleis/525-foitites-tis-theologikis-sxolis-apth-stin-im-kitrous-foto