Κυριακή 10 Μαΐου 2015

ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΙΑΣ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΛΕΤΣΟΣ




Στην τελετή εγκαινίων των νέων γραφείων του κόμματος «Τελεία» στην πόλη της Δράμας,  παραβρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής 8 Μαΐου 2015, ο πρόεδρο του κόμματος Απόστολος Γκλέτσος.
Παρόντες επίσης πολλά τοπικά και περιφερειακά στελέχη του κόμματος, ενώ τον συντονισμό και τον πρώτο λόγο στην τέλεση του καθιερωμένου Αγιασμού είχε ο πολιτευτής της «Τελείας» στο Νομό Δράμας κ. Τσολιάς.
Με ευθύ και άκρως επικοινωνιακό λόγο ο κ. Γκλέτσος, χαιρέτησε τους παραβρισκόμενους και στη συνέχεια έδωσε τον λόγο, τόσο στους δημοσιογράφους, όσο και στους πολίτες, για να καταθέσουν τα ερωτήματά τους, όπως και έγινε.




Για άλλη μια φορά σχεδιάζουμε ως χώρα στο γόνατο

Αναφερόμενος ο πρόεδρος της «Τελείας» στα φλέγοντα θέματα της αυτοδιοίκησης, καθότι δήμαρχος και ο ίδιος της Στυλίδας, τόνισε ότι από την προηγούμενη διακυβέρνηση της χώρας, η τοπική αυτοδιοίκηση έχασε το 60% των πόρων της, με αποτέλεσμα να μην έχει τον απαιτούμενο αριθμό υπαλλήλων για την κάλυψη των αναγκών της και σήμερα, η νέα διακυβέρνηση της χώρας, ζητά από τους εύρωστους δήμους να δώσουν τα αποθεματικά τους. Όπως ανέφερε  κ. Γκλέτσος: «είτε δοθούν τα χρήματα αυτά είτε όχι, είναι το ίδιο και το αυτό, γιατί αν δεν δοθούν θα υπάρξει πιστωτικό γεγονός. Εδώ όμως γεννάτε ένα ερώτημα. Εμείς κρατήσαμε τα λεφτά για τους μισθούς αλλά και για το ΕΣΠΑ. Μας ζήτησαν επιχειρησιακό, το φτιάξαμε. Ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε. Για να μπεις όμως στο ΕΣΠΑ χρειάζονται μελέτες τις οποίες πρέπει να ωριμάνσεις εσύ ως δήμος, άρα πρέπει να τις πληρώσεις εσύ. Αν μας πάρουν τα αποθεματικά μας πως θα φτιάξουμε αυτές τις μελέτες; Ποιος θα τις πληρώσει; Επομένως δεν θα έχουμε απορροφητικότητα στο ΕΣΠΑ όπως δεν είχαμε και παλιά για άλλους λόγους. Άρα για άλλη μια φορά σχεδιάζουμε ως χώρα στο γόνατο».


Η κυβέρνηση αγόρασε κομματικό χρόνο, σπαταλώντας Εθνικό κεφάλαιο

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θα υπάρξει μια θετική εξέλιξη στη χώρα με τις κινήσεις που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γκλέτσος ανέφερε: «είμαι σίγουρος ότι αυτή τη στιγμή βλέπουμε-ζούμε μια θεατρική παράσταση με πρωταγωνιστές την κυβέρνηση και κάποιους Ευρωπαίους. Όλα είναι συμφωνημένα πολύ πριν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την διακυβέρνηση του τόπου. Η κυβέρνηση φοβάμαι ότι αγόρασε κομματικό χρόνο ακριβά, σπαταλώντας εθνικό κεφάλαιο. Όλους αυτούς τους τρεις μήνες χάθηκαν πολλά χρήματα, είτε πήγαν στο εξωτερικό, είτε πήγαν σε σεντούκια. Η κυβέρνηση δεν πλήρωσε τον ΦΠΑ σε μεγάλα εργοστάσια, για τις εξαγωγές τους. Αυτό σημαίνει ότι σε λίγο θα έχουν σοβαρό πρόβλημα. Θα σταματήσουν να λειτουργούν και θα διώξουν προσωπικό. Ενδεχομένως να πάνε και στη Βουλγαρία. Ακόμη, αυτοί που δουλεύουν εισάγοντας πρώτες ύλες, αν δεν πληρώσουν τοις μετρητοίς δεν μπορούν να πάρουν πρώτες ύλες. Άρα δεν μπορούν να λειτουργήσουν ούτε αυτοί. Όλα αυτά, μαζί με τα εκατό που είπε η κυβέρνηση και θα πάρει το ενάμιση, κι αν το πάρει κι αυτό,  θα δούμε ότι όλο το κακό ήταν για το τίποτα. Απωλέσαμε την μοναδική ευκαιρία να αναθεωρήσουμε το σύνταγμά μας,  το οποίο έτσι όπως είναι δομημένο δεν μας επιτρέπει να κάνουμε καμία ανάπτυξη. Τελικά τι κάναμε; Μια τρύπα στο νερό». Χωρίς ανάπτυξη δεν υπάρχει ζωή σ’ αυτή τη χώρα


Ερωτηθείς ο κ. Γκλέτσος πως η «Τελεία» βλέπει την ανάπτυξη ανέφερε: 
«Οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν επιτέλους μερικά πράγματα. Όπως όταν οι πολιτικοί μιλούν για ανάπτυξη να ρωτάνε: «τι θέλετε να πείτε;» Εμείς στην «Τελεία»  ξέρουμε τι λέμε όταν μιλάμε για ανάπτυξη. Όταν μιλάμε για πρωτογενή τομέα και ανάπτυξη του, έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις, το ίδιο για τον τουρισμό, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, την ναυπηγοεπισκευαστική, όταν μιλάμε για κάτι, έχουμε κάτι να πούμε και να το αναλύουμε. Από πού θα βρούμε τα χρήματα, μέχρι που θα το φτάσουμε.  Και λέμε ότι χρειάζεται ένας αναπτυξιακός νόμος που θα δίνει τη δυνατότητα, με τρεις υπογραφές και με ένα έτοιμο επιχειρησιακό πρόγραμμα στη διεθνή διαύγεια, να γίνεται η δουλειά. Αν συνεχίσουμε με το υπάρχον καθεστώς, που για να επενδύσει κάποιος χρειάζεται να περάσει από των παθών του τον τάραχο, δεν θα υπάρξει ποτέ ανάπτυξη. Χωρίς ανάπτυξη δεν υπάρχει ζωή σ’ αυτήν τη χώρα».


Ο Τσίπρας θα κάνει εκλογές για να ξεφορτωθεί τους ΑΝΕΛ

Σ’ ότι αφορά τις φημολογούμενες εκλογές ο πρόεδρος της «Τελείας» ανέφερε ότι: «μοναδικό κίνητρο του πρωθυπουργού για να αποφασίσει να κάνει εκλογές μέχρι τις 7 Ιουνίου, γιατί μέχρι τότε έχει το πλεονέκτημα,  μετά το χάνει, θα είναι για να ξεφορτωθεί τους ΑΝΕΛ. Αν το κάνει όμως αυτό, θα κάνει πολύ μεγάλο κακό στην οικονομία και θα το πληρώσει ο ίδιος. Έτσι κι αλλιώς, κάποια στιγμή ο κ. Τσίπρας, όπως και ο κ. Σαμαράς  και ο κ. Παπανδρέου, θα γίνουν οι ίδιοι και τα κόμματα τους, αποδιοπομπαίοι τράγοι στην κοινωνία. Εμείς επειδή πάνω απ’ όλα είμαστε Έλληνες, δεν θέλουμε την καταστροφή της Ελλάδας, άρα δεν θέλουμε εκλογές. Αλλά αν γίνουν είμαστε έτοιμοι από χθες»


Μαϊμού ο τσαμπουκάς του Τσίπρα

Σ’ ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις και τον τσαμπουκά που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να περάσει προς τους Ευρωπαίους, ο κ. Γκλέτσος ανέφερε: «Ο Τσίπρας δεν κάνει κανένα τσαμπουκά στην Ευρώπη. Είναι όλα προαποφασισμένα πολύ πριν τις εκλογές. Ο Τσίπρας κοροϊδεύει τον Ελληνικό λαό και όποιος τον πιστεύει είναι αφελής. Δεν υπάρχει τέτοιος τσαμπουκάς. Αν υπήρχε, θα είχε εναλλακτικό σχέδιο.  Ο Τσίπρας όμως για να τα έχει καλά με όλο το κομματικό του ακροατήριο, ακολουθεί την στρατηγική, του να βάζει κάποιους π.χ. Λαφαζάνης, να  λέει πράγματα που αρέσουν στους μεν ή στους δε, για να ηρεμούν. Είναι γνωστή η στρατηγική τους που την γνωρίσαμε στα πολιτικά θρανία όταν ήμασταν 18 χρονών, τώρα στα πενήντα δεν μπορούμε να μασήσουμε.»

Πρέπει να αλλάξουμε συμπεριφορές και νοοτροπίες
«Η κρίση είναι ένα μεγάλο σχολείο για του Έλληνες γιατί είχαμε ξεπεράσει την ύβρη, με τον τρόπο που ζούσαμε. Ήρθε η ώρα να κρίνουμε, να συγκρίνουμε να κατακρίνουμε και να βάλουμε τους σωστούς ανθρώπους στις σωστές θέσεις. Και προς Θεού, όχι για πολύ καιρό. Για να κάνει ο καθένας σωστά τη δουλειά του. Ναι, υπάρχουν αισιόδοξα μηνύματα, όχι όμως επιστροφή στον ψεύτικο παράδεισο που ζούσαμε. Πρέπει να αλλάξουμε συμπεριφορές και νοοτροπίες», τόνισε ο πρόεδρος της «Τελείας» αναφερόμενος στην κρίση και στην ελπίδα που ακόμη υπάρχει στον Ελληνικό λαό, για έξοδο απ’ αυτήν.

Ο Θεοδωράκης υπηρετεί τα συμφέροντα του Σημίτη
«Δεν μπορεί ο Θεοδωράκης να λέει κάνω κόμμα και πριν το κάνει να του δίνουν 6%.  Ποιος είναι ο Θεοδωράκης; Είναι ο ανιψιός του Σημίτη. Ποιος είναι ο Σημίτης; Είναι ο πολιτικός που πήρε ένα εξαιρετικά μεγάλο όγκο χρημάτων, Ελληνικό πλούτο, και τα πήγε στο εξωτερικό μέσω του χρηματιστηρίου. Ο Σημίτης είναι ο πολιτικός που έδωσε πολλά χρήματα στους Έλληνες βιομηχάνους για να μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους στη Βουλγαρία. Από τότε ξεκίνησε η μεγάλη ανεργία στην Ελλάδα. Αυτός είναι ο Σημίτης. Και επειδή θέλει, αλλά δεν μπορεί να έχει φυσική παρουσία μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, και επειδή δεν του βγήκε η «Ελιά», έφτιαξε το «Ποτάμι» με τον ανεψιό του, τον ατάλαντο, άχαρο, άοσμο. Τον έβαλε μέσα, για να επηρεάζει καταστάσεις. Και ακόμη οι Έλληνες δεν μπορούν να καταλάβουν…», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γκλέτσος θέλοντας με τον τρόπο αυτό να επισημάνει για άλλη μια φορά, πόσο βαθιά πληγωμένος είναι ο τόπος από τις πρακτικές των πολιτικών του χθες, που δυστυχώς βρίσκουν ερείσματα ακόμη και σήμερα στην κοινωνία.