Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

«Άνθρωποι και στιγμές στο ΚΑΠΗ Κατερίνης» Έκθεση φωτογραφίας του Θανάση Μισιτσάκη στην Αστική Σχολή



«Άνθρωποι και στιγμές στο ΚΑΠΗ Κατερίνης» τιτλοφορείται η έκθεση φωτογραφίας του Θανάση Μισιτζάκη, η οποία φιλοξενείται στην Αστική Σχολή (έως τις 21 Ιουνίου ). Την έκθεση συνδιοργανώνει ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης.
Δεκάδες φωτογραφικά στιγμιότυπα ασπρόμαυρα και έγχρωμα αποτυπώνουν την καθημερινότητα των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας και όπως επισημαίνει - αναφερόμενος στην ταυτότητα της έκθεσης - ο ίδιος ο δημιουργός : «Χαρακτηριστικό της είναι η προβολή συνηθειών των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας στις εγκαταστάσεις των ΚΑΠΗ Κατερίνης».
Ποιο όμως ήταν το έναυσμα για την θεματική ενότητα της έκθεσης;

«Θεώρησα εξαιρετικά ενδιαφέρον το γεγονός, ότι, τα άτομα της τρίτης ηλικίας αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας και μεταφέρουν απτά την εμπειρία της ίδιας της ζωής» επισημαίνει ο κος Μισιτσάκης, ο οποίος δηλώνει ενθουσιασμένος «για την  ικανοποίηση και τα χαμόγελα που διέκρινα στα πρόσωπα αυτών των ανθρώπων γεγονός που  μ’ έκανε να  συνειδητοποιήσω ότι ο θεσμός των ΚΑΠΗ προσφέρει στην τρίτη ηλικία, συντροφικότητα, επικοινωνία, ψυχαγωγία».

Ήδη στους χώρους της έκθεσης περιηγήθηκαν μέλη των ΚΑΠΗ, εκπρόσωποι αρχών και φορέων, ενώ πραγματοποιούνται και οργανωμένες επισκέψεις συλλόγων κ.α.