Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Σπουδαστές του ΙΕΚ Κατερίνης στον Καπνικό Σταθμό


Τελειόφοιτοι σπουδαστές και σπουδάστριες, του τμήματος "Βοηθοί Φαρμακείου" του ΙΕΚ Κατερίνης επισκέφτηκαν τον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης και ξεναγήθηκαν στους χώρους του από μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.


Αφού ενημερώθηκαν αναλυτικά για τον τρόπο λειτουργίας του Κοινωνικού Φαρμακείου, για τη διαδικασία καταχώρησης των φαρμάκων, για την διαδικασία διαλογής των σκευασμάτων και για τον διαχωρισμό των ληγμένων φαρμακευτικών ουσιών, όπως επίσης για τα ωράρια λειτουργίας και για το μοναδικό εργαλείο αναζήτησης σκευασμάτων μέσω διαδικτύου, πολλοί από τους σπουδαστές δήλωσαν ήδη την εθελοντική συμμετοχή τους στο Κοινωνικό Φαρμακείο ενώ εξετάζεται συγχρόνως η περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των αποφοίτων του ΙΕΚ και των Ιατρών του Κόσμου,



Πιο συγκεκριμένα συζητήθηκε το ενδεχόμενο όσοι τελειόφοιτοι ή απόφοιτοι το επιθυμούν να ασκήσουν την πρακτική τους άσκηση. όπως ο νόμος ορίζει, στο Κοινωνικό Φαρμακείο Κατερίνης, της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας με τη λήξη της οποίας θα λαμβάνουν πιστοποίηση συμμετοχής από τους Γιατρούς του Κόσμου.