Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Η ιστορία του Χότζα στην ελληνική πολιτική .

Του Δημήτρη Μπέη

Ακούγοντας τον Πρωθυπουργό την Παρασκευή να δηλώνει στη βουλή ότι το κείμενο Γιουγκέρ δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ως βάσει συζήτησης αλλά μετά από λίγο να δηλώνει ότι είμαστε κοντά όσο ποτέ άλλοτε σε συμφωνία, στο μυαλό μου ήρθε η ιστορία του Χότζα.
Ο πρωθυπουργός πηγαίνει στην Ευρώπη και δηλώνει ότι η χώρα μας δεν έχει δυνατότητα για άλλα μέτρα και περικοπές .
Τότε ο « Χότζας» της Ευρώπης μας δίνει μια πρόταση για αύξηση κατά 10% στο ηλεκτρικό ρεύμα , και σε πολλά τρόφιμα και υπηρεσίες , κόψιμο του ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους και αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης αλλά και μείωση των συντάξεων . κύριων και επικουρικών . κ.α
Θα έρθει την τελευταία στιγμή να αφαιρέσει δύο ή τρία πράγματα από τα προτεινόμενα και τότε ελπίζω να μην έχουμε πανηγυρισμούς από τον πρωθυπουργό και το κόμμα του .
Η πρόταση της Ευρώπης περιλαμβάνει περίπου 2 δις μέτρα και 2 δις περικοπές . Αν αυτό γίνει 1,7 και 1,7 δις δεν αλλάζουν και πολλά πράγματα . Όταν μάλιστα έχουμε ως δεδομένο ότι το Δεκέμβριο με το mail Χαρδούβελη ζητούσαν μέτρα συνολικά 1,2 δις και πήγαμε σε εκλογές .
Οι περήφανες διαπραγματεύσεις κρίνονται από τα αποτελέσματα.Η διαπραγμάτευση του δημόσιου χρέους είναι εθνική υπόθεση , δεν χωρά πολιτικά παιχνίδια και μετάθεση για το μέλλον μαζί με τις δύσκολες αποφάσεις.
Ανάγκη για εθνική συνεννόηση υπάρχει τώρα όσο ποτέ άλλοτε και όχι πανηγυρισμούς και εικονικές μεγάλες επιτυχίες σε βάρος του ελληνικού λαού .