Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 4Ο ΔΡΩΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΡΗΤΩΝ – ΤΟ ΞΑΘΕΡΙ

Το Σάββατο 27 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο του Πάρκου Κατερίνης με την παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε από το σύλλογο Κρητών Πιερίας «Το Ξαθέρι» το 4ο Ξαθεριώτικο Δρώμενο, αφιερωμένο στα 50 χρόνια της δισκογραφικής δουλειάς του μεγάλου κρητικού καλλιτέχνη Χαράλαμπου Γαργανουράκη.
Το κοινό που είχε κατακλύσει το θέατρο ενθουσιάστηκε τόσο από την παρουσία των χορευτικών τμημάτων και τη χορωδιακή ομάδα του συλλόγου, όσο και από τους ήχους της λύρας και το τραγούδι του κρητικού καλλιτέχνη, καθώς και των μουσικών που τον πλαισίωναν, Ν. Καραβυράκη, Φ. Μουρτζάκη και Κ. Αεράκη.
Την παράσταση έκλεψαν για άλλη μια φορά οι μικροί χορευτές που καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό, ενώ το εφηβικό τμήμα και το τμήμα ενηλίκων ξεδίπλωσε τις χορευτικές του ικανότητες. Το πρώτο μέρος της παράστασης έκλεισε με τη χορευτική ομάδα και σειρά πήρε ο μεγάλος κρητικός ερμηνευτής. Με τη ζεστή φωνή του και τη μαεστρία του στο παίξιμο της λύρας κατάφερε να γεμίσει την ατμόσφαιρα με άρωμα Κρήτης, με τους επισκέπτες να σιγοτραγουδούν «Μαλαματένια λόγια», «Κρήτη μου όμορφο νησί» και «Άστρα μη με μαλώνετε».


Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όσους βρέθηκαν κοντά μας και μας στήριξαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης: Το Δήμο Κατερίνης για την παραχώρηση του Δημοτικού Θεάτρου, καθώς και το Δήμαρχο κύριο Σάββα Χιονίδη, τον πρόεδρο του ΟΠΠΑΠ κύριο Θ. Παυλίδη, το δημοτικό σύμβουλο κύριο Κ. Τσουκάνη, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κύριο Α. Λιακόπουλο και τη σύμβουλο πολιτιστικών εκδηλώσεων κυρία Π. Μακρίδου-Παρτσαλίδου. Τους χορηγούς επικοινωνίας ΣΚΑΙ Κατερίνης, Ράδιο Ενημέρωση, Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης, τις εφημερίδες Ολύμπιο Βήμα, Πιερικές Αγγελίες και Επτά.
 Επίσης τον αδελφοποιημένο σύλλογο Κοκκινοπλιτών Πιερίας «Ο Όλυμπος», τους προέδρους των συλλόγων της πόλης μας, καθώς και τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου που παραβρέθηκαν στην εκδήλωσή μας. Τέλος, ευχαριστούμε από καρδιάς τον κρητικό ερμηνευτή  Χ. Γαργανουράκη και τους καλλιτέχνες Ν. Καραβυράκη, Φ. Μουρτζάκη και Κ. Ανετάκη.