Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Δελτίο τύπου επιτροπής υποστήριξης του όχι


Μη μπερδεύεσαι, τα πράγματα είναι
πολύ πιο απλά από όσο νομίζεις

Από το ΟΧΙ σου δεν κινδυνεύεις εσύ, αλλά όλοι εκείνοι που σου ζητούν να ψηφίσεις ΝΑΙ.
Από το ΟΧΙ σου κινδυνεύουν όλοι εκείνοι που φωνάζουν σήμερα για την ταλαιπωρία των συνταξιούχων στις ουρές των ΑΤΜ, ενώ το βούλωναν όταν έπεφταν τα κλομπ των ΜΑΤ στα κεφάλια των τιμημένων γηρατειών που διαμαρτύρονταν για τις περικοπές στις συντάξεις τους.
Από το ΟΧΙ σου δεν κινδυνεύεις εσύ, αλλά ο Πορτοσάλτε που λέει ξετσίπωτα ότι είναι προπαγάνδα πως υπάρχει φτώχεια στην Ελλάδα, την ώρα που το μπαταχτζίδικο κανάλι του το παίζει φιλάνθρωπο συγκεντρώνοντας ρούχα και φάρμακα για τους φτωχούς.
Από το ΟΧΙ σου κινδυνεύουν οι διαπλεκόμενοι που δεκαετίες τώρα ρήμαζαν τη χώρα κι έχουν το θράσος να λένε ότι όλα καταστράφηκαν τους τελευταίους μήνες γιατί έχασαν τα ηνία της διακυβέρνησης απ’ τα χέρια τους.

Από το ΟΧΙ σου δεν κινδυνεύεις εσύ, αλλά όλοι εκείνοι που γλένταγαν στο μεγάλο φαγοπότι του χρηματιστήριου και της μίζας, που έκρυβαν στα συρτάρια τους τις λίστες των μεγαλοφοροφυγάδων, που σε θυσίαζαν στο βωμό τους κέρδους της ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας.
Από το ΟΧΙ σου δεν κινδυνεύεις εσύ, αλλά οι Σαμαροβενιζέλοι, που αναθάρρησαν πως μπορούν να ξανάρθουν για να ολοκληρώσουν την καταστροφή που ξεκίνησαν.
Από το ΟΧΙ σου δεν κινδυνεύεις εσύ, αλλά ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων που χρηματοδοτεί την καμπάνια του ΝΑΙ.

Από το ΟΧΙ σου δεν κινδυνεύεις εσύ, αλλά όλοι εκείνοι οι υποκριτές και φαρισαίοι που καμώνονταν τους πατριώτες, ξεπουλώντας τα ιερά και όσια της χώρας μας, την εθνική ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία, τη δημοκρατία, τη δημόσια περιουσία, το παρόν και το μέλλον μας.

Στο χέρι σου λοιπόν είναι να αποφασίσεις αν θέλεις να σώσεις αυτούς ή εσένα και τα παιδιά σου.
Στο χέρι σου είναι να αποδείξεις στην κυρία Λυμπεράκη του Ποταμιού ότι οι φτωχοί δεν κάνουν λάθος επιλογές, όπως ξεδιάντροπα κι ανήθικα μας είπε.
Στο χέρι σου είναι να τους σιχτιρίσεις όλους αυτούς τους «λυτούς και τους δεμένους» που έχουν πέσει πάνω σου για να σε ξαναδέσουν.
Στο χέρι σου είναι να τους δώσεις να καταλάβουν ότι διχασμός δεν είναι να χωρίζει το θύμα τα τσανάκια του από τους θύτες του.
Πες ΟΧΙ σ’ όλους αυτούς, για να ξανακερδίσεις τη ζωή  που θέλουν να σου κλέψουν, την αξιοπρέπεια που θέλουν να σου ποδοπατήσουν.

Επιτροπή Υποστήριξης του ΟΧΙ
στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου