Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Αρχαίο Θέατρο Δίου 22 Αυγούστου

Τα Λύκεια των Ελληνίδων Βέροιας, Γιαννιτσών, Κιλκίς και Κατερίνης σας καλούν να απολαύσετε στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου το Σάββατο 22 Αυγούστου 2015, στις 9 το βράδυ, τη δραματοποιημένη μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο “Μύθου λόγια της γης και τ' ουρανού”. Ένα ταξίδι στον χρόνο που θα συνοδεύεται από εικόνες, μουσική και χορούς της Ελλάδας σε μια αρμονική ώσμωση μυθολογίας και ιστορίας.
Από τη μια η Ρέα κρύβει από τον Κρόνο τον γιο της Δία σε σπηλιά στην Κρήτη. Απ' την άλλη η Παναγιά η Δέσποινα γεννάει σε σπηλιά τον μονάκριβο γιο της. Ο Ήφαιστος επί σκηνής σφυρηλατεί στη φωτιά σπαθί κι ασπίδα, ενώ ο Μέγας Αλέξανδρος έφιππος θυσιάζει στον Δία στο Δίον πριν τη μεγάλη εκστρατεία. Οι εννέα Πιερίδες Μούσες διδάσκουν χορό, τραγούδι και τέχνες στους ανθρώπους. Ο Προμηθέας παίρνει κρυφά από τον Όλυμπο την ιερή τη φλόγα και την προσφέρει στους θνητούς.
Αυτές είναι μερικές μόνο από τις σκηνές που θα εξελιχτούν μπροστά στους θεατές της παράστασης από τους χορευτές και τις χορεύτριες των Λυκείων. Ο θάνατος κι ο θρήνος θα εναλλάσσονται δυναμικά με τη ζωή, τη γέννηση, τη νεκρανάσταση και τη χαρά.
Σε αυτό το παραδοσιακό γλέντι της ζωής είστε όλοι καλεσμένοι.