Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Αξιέπαινη πρωτοβουλία από την Τροχαία Κατερίνης.

Την συνεργασία των οδηγών της πόλης μας ζητάει η Τροχαία Κατερίνης για να είναι ελεύθερες και προσβάσιμες οι θέσεις φορτοεκφόρτωσης των ΔΧ και ΙΧ φορτηγών οχημάτων που προμηθεύουν με εμπορεύματα τα καταστήματα του πεζόδρομου.
Ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες που η κίνηση στον πεζόδρομο είναι ιδιαίτερα αυξημένη, η παρουσία φορτηγών με εμπορεύματα δημιουργεί πολλά προβλήματα και κινδύνους για τους πεζούς.
Ο Δήμος Κατερίνης όρισε ορισμένα σημεία που μπορούν τα φορτηγά να σταθμεύουν και να διανέμουν τα εμπορεύματα, αλλά δυστυχώς αυτά είναι σχεδόν μόνιμα κατειλημμένα από παράνομα σταθμευμένα επιβατικά αυτοκίνητα.
Έτσι η Τροχαία Κατερίνης προχώρησε σε ένα σχεδιασμό για την εξασφάλιση της διαθεσιμότητας των εν λόγω θέσεων στάθμευσης, κυρίως κατά τις πρωινές ώρες που πραγματοποιείται το σύνολο των φορτοεκφορτώσεων.
Εκτύπωσε ενημερωτικά έντυπα που τα τοποθετεί στα παρμπρίζ των οχημάτων που σταθμεύουν παράνομα στις θέσεις φορτοεκφόρτωσης προτού προβεί σε αναγκαστική επιβολή κυρώσεων.


Είναι μια σπουδαία πρωτοβουλία από την Τροχαία Κατερίνης που δείχνει ευαισθησία στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε όλοι μας εξαιτίας της κρίσης, και δεν προχωράει άμεσα στην επιβολή κυρώσεων αλλά ενημερώνει τον οδηγό και ζητεί την συνεργασία του.
Πόσες φορές δεν αγανακτήσαμε όλοι μας, και κυρίως όσοι έχουμε μικρά παιδιά, βλέποντας τα φορτηγά να εισέρχονται στον πεζόδρομο και να επικρατεί ένα αλλαλούμ;

Ας σκεφτούμε λοιπόν όλοι μας την επόμενη φορά που θα παρκάρουμε σε μια θέση φορτοεκφόρτωσης αναγκάζοντας το φορτηγό να εισέλθει στον πεζόδρομο, ότι εμείς ήμασταν αυτοί που γκρινιάζαμε όταν το βλέπαμε να περνάει δίπλα από τα παιδιά μας…