Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ




Την Κυριακή 9 Αυγούστου το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βροντούς, με την ευκαιρία λειτουργίας περιόδου φοιτητών στην Κατασκήνωση της Χριστιανικής Ενώσεως (ΓΕΧΑ) Κατερίνης, που λειτουργεί στην κωμόπολη.
Στη Θ. Λειτουργία, στην οποία συμμετείχε πολυπληθές εκκλησίασμα, έψαλε χορός φοιτητών.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην μεθέορτο περίοδο της Δεσποτικής Εορτής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, τονίζοντας ότι η εν Χριστώ μεταμόρφωση αποτελεί διαχρονικό αίτημα των ανθρώπων και ανάγκη της κοινωνίας μας.

Επισήμανε ότι η Εκκλησία είναι εργαστήρι πνευματικής μεταμορφώσεως, ενώ δεν παρέλειψε να εξάρει το πνευματικό έργο που συντελείται στις χριστιανικές κατασκηνώσεις.
Μετά τη Θ. Λειτουργία, μετέβη στην παρακείμενη Κατασκήνωση, όπου είχε ιδιαίτερη επικοινωνία με τα στελέχη και τους φοιτητές-κατασκηνωτές με την παρουσία του Πρωτοπρ. Αθανασίου Μαρινόπούλου, Αρχιερατικού Επιτρόπου Κατερίνης και υπευθύνου της ΓΕΧΑ Κατερίνης, του Οικον. Σάββα Σαμσόνογλου, εφημερίου Βροντούς και του δικηγόρου Νικολάου Τσιρέλη, αρχηγού της Κατασκήνωσης.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος μετέβη στην Ενορία Αγίου Γεωργίου Λόφου, όπου χοροστάτησε στον Μέγα Παρακλητικό Κανόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Πριν την απόλυση της ακολουθίας χειροθέτησε αναγνώστες δύο ιερόπαιδες της Ενορίας, τον Χρήστο Ίτσιο, φοιτητή του Τμήματος Μαθηματικών Α.Π.Θ., και τον δίδυμο αδελφό του Παναγιώτη, φοιτητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Α.Π.Θ.