Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Αγιασμό σε τριτοκοσμικές συνθήκες αναγκάστηκαν να κάνουν σήμερα οι μικροί μαθητές και μαθήτριες του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης.


Την ίδια ώρα που ο Δήμος Κατερίνης με τις υπηρεσίες του προβάλλει τα φρεσκοβαμμένα και τα «βιοκλιματικά» σχολεία, 230 μικρά παιδάκια αναγκάζονται να κάνουν αγιασμό και μετέπειτα μαθήματα σε τριτοκοσμικές συνθήκες!

Περάσαν πάρα πολλά χρόνια από την τελευταία φορά που κάποιος είδε συνεργείο του δήμου να κάνει εργασίες συντήρησης στο σχολείο μας. Διευθυντές άλλαξαν, δάσκαλοι ήρθαν και έφυγαν, τα μικρά παιδιά που φοίτησαν στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης, μεγάλωσαν και έκαναν οικογένειες, συνεργείο του Δήμου Κατερίνης όμως δεν έκανε την εμφάνιση του στο σχολείο μας…



Πολλές φορές σκεφτήκαμε αν θα έπρεπε σαν γονείς και σαν Σύλλογος Γονέων να βάλουμε χρήματα για να βαφεί το σχολείο μας, να φτιάξουμε στέγη, πεζούλια, περίφραξη, να αγοράσουμε πετρέλαιο κ.α.

Υπάρχει όμως στο καταστατικό του Συλλόγου Γονέων του σχολείου μας, αλλά και όλων των άλλων σχολείων μια παράγραφος που δεν θα θέλαμε τουλάχιστον εμείς να την διαγράψουμε…

Ότι ο ρόλος και ο σκοπός των Συλλόγων Γονέων είναι η ανάπτυξη της Παιδείας και του Πολιτισμού στους μαθητές

Όσο και αν το ψάξαμε δεν είδαμε πουθενά να λέει το καταστατικό μας, ότι οι γονείς πρέπει να βάζουν χρήματα από την τσέπη τους για να βάφεται και να συντηρείται το σχολείο…

Εμείς δεν θα κρύψουμε κάτω από το χαλί την ανικανότητα και την αδιαφορία των αρμοδίων να πράξουν τα αυτονόητα, που είναι νομοθετημένα στο Σύνταγμα της χώρας μας και έχουν να κάνουν με την Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, που δυστυχώς κάποιοι τα έχουν ξεχάσει…

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε για την τιμή που μας έκαναν σήμερα στον Αγιασμό, να είναι μαζί μας ο Βουλευτής Πιερίας της Λαϊκής Ενότητας κ. Ζήσης Ζάννας, και ο υποψήφιος Βουλευτής Πιερίας της ΝΔ κ. Δημήτρης Μπέης.

Μετά τον Αγιασμό τους ξεναγήσαμε στις σχολικές αίθουσες και διαπιστώσανε και οι ίδιοι με τα μάτια τους την τραγική κατάσταση που αναγκάζονται να ζουν τα μικρά παιδιά του σχολείου μας στην προσπάθεια τους να μάθουν γράμματα.

Και οι δυο δεσμεύτηκαν να κοινοποιήσουν το πρόβλημα και να βοηθήσουν όσο μπορούν.

Τους ευχαριστούμε.

Σαν Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, δηλώνουμε ότι θα είμαστε παρών και δίπλα στα παιδιά μας και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για αυτά.

Εμείς δεν τα ξεχνάμε!

Με τιμή


Το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης.