Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Μήνυμα της Λαϊκή Ενότητας Πιερίας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς


Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά σήμερα στη χώρα με τεράστια προβλήματα στην παιδεία που έχει προκαλέσει η πεντάχρονη επιβολή των μνημονιακών πολιτικών που έπληξαν εκτός των άλλων και την εκπαίδευση.
Η εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών έχει οδηγήσει σε μία απίστευτη υποβάθμιση της παιδείας και σε ένα εκρηκτικό σκηνικό με χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία, στρίμωγμα των μαθητών σε υπεράριθμα τμήματα, προβλήματα στη σχολική στέγη. Την ίδια στιγμή στον αέρα βρίσκεται και πάλι το θέμα της μεταφοράς των μαθητών, παρατηρείται καθυστέρηση των προσλήψεων των αναπληρωτών, ενώ σχεδόν υπό διάλυση βρίσκεται και ο ιδιαίτερα ευαίσθητος τομέας της ειδικής αγωγής


Μια ακόμη δέσμη αντιδραστικών και αντιλαϊκών πολιτικών που εναντιώνονται στην εκπαίδευση φέρνει το 3ο μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και που υπερψήφισαν και τα άλλα κόμματα του μνημονιακού τόξου. Βλέπουμε τη δημόσια χρηματοδότηση για την παιδεία να μειώνεται ακόμη περισσότερο, οι μισθοί των εκπαιδευτικών να καθηλώνονται και συγχρόνως να αυξάνεται το διδακτικό τους ωράριο.
Στα δύσκολα αυτά μνημονιακά χρόνια η συλλογικότητα και η αλληλεγγύη μεταξύ των μαθητών, η στήριξη των εκπαιδευτικών και των γονιών κρατήσανε τα σχολεία ανοιχτά.
Πλέον, η αποτίναξη του μνημονιακού ζυγού αποτελεί καθήκον και χρέος προς τους  νέους μας.

Η Λαϊκή Ενότητα, βρίσκεται αταλάντευτα στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα, δίπλα σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, για μόρφωση και δικαιοσύνη.