Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ "Ο ΟΛΥΜΠΟΣ" Ευχαριστήριο μήνυμα προς ΠΟΠΣΒ για το 31ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων


Φέτος η καρδιά του Βλαχόφωνου Ελληνισμού «χτύπησε» δυνατά στην Πρωτεύουσα της Ελλάδος την Αθήνα, την πόλη που ευεργετήθηκε από τον Βλάχο Ευάγγελο Ζάππα, εις μνήμην του οποίου ήταν αφιερωμένες οι τριήμερες εκδηλώσεις του 31ου Πανελλήνιου Ανταμώματος Βλάχων!
Το ΔΣ του Συλλόγου μας εκφράζει τις ειλικρινείς του ευχαριστίες προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων για την άψογη διοργάνωση του Ανταμώματος και την ένθερμη φιλοξενία των χιλιάδων χορευτών, οι οποίοι ταξίδεψαν από κάθε γωνιά τις Ελλάδος και με κίνητρο το περίσσιο πάθος τους και την αγάπη για την Βλάχικη παράδοση, έδωσαν το ηχηρό παρόν θέλοντας να τιμήσουν τον τόπο τους και τον Σύλλογό τους.


Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουμε προς τον Πρόεδρο της ΠΟΠΣΒ κ.Μαγειρία Μιχάλη για την αμέριστη στήριξη και εμπιστοσύνη προς το Σύλλογό μας, η οποία εκφράστηκε έμπρακτα μέσα από την ανάθεση της αναβίωσης των Εθίμων του Βλάχικου Γάμου από την 30μελή αντιπροσωπεία μας, τα οποία παρουσιάστηκαν στο κοινό των Βλάχων και μη επισκεπτών της Πλατείας του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά κατά την πρώτη ημέρα εκδηλώσεων. Η χάρη και η λεβεντιά των χορευτριών και χορευτών μας, οι εντυπωσιακές Κοκκινοπλίτικες φορεσιές και τα Παραδοσιακά Κοκκινοπλίτικα τραγούδια άφησαν το ιδιαίτερο στίγμα τους στη φετινή διοργάνωση, ενθουσιάζοντας τους χιλιάδες επισκέπτες. Αναγνωρίζοντας το πολύπλευρο έργο και τη συμβολή της ΠΟΠΣΒ στην ανάδειξη της Βλάχικης Παράδοσης, ευχόμαστε οι μελλοντικές διοργανώσεις να γνωρίσουν ανάλογη και ακόμη μεγαλύτερη απήχηση!


Με εκτίμηση,

Το ΔΣ του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Πιερίας «Ο ΟΛΥΜΠΟΣ»