Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2015

Συνέντευξη τύπου του Αρχέλαου Κατερίνης- HANDBALL ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΣΚΟΥΦΑΣ: ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ HANDBALL

«Ο Αρχέλαος Κατερίνης αποτελεί εδώ και  59 χρόνια κοιτίδα καλλιέργειας του αθλητισμού στην Πιερία».

Συνέντευξη τύπου παρεχώρησαν στα τοπικά ΜΜΕ οι άνθρωποι του Αρχελάου Κατερίνης , με πρωτοστάτη τον προπονητή και ψυχή του χαντμπωλικού Αρχελάου Σωκράτη Σκούφα, δίνοντας για άλλη μια φορά το στίγμα ότι ο Αρχέλαος Κατερίνης αποτελεί εδώ και  59 χρόνια κοιτίδα καλλιέργειας του αθλητισμού στην Πιερία και η δραστηριότητα του είναι αποτέλεσμα της αγάπης με την οποία οι φίλαθλοι της Πιερίας τον περιβάλλουν, πράγμα που αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για μια λαμπρή συνέχεια.Το τμήμα HANDBALL

            Το τμήμα Χάντ-μπωλ ιδρύθηκε το 1978 και είναι το μοναδικό ομαδικό άθλημα από το Νομό Πιερίας που βρίσκεται και αγωνίζεται σε Α΄Εθνικη Κατηγορία .Καλλιεργεί όλα τα τμήματα σε όλες τις κατηγορίες .
Σημαντικότερες στιγμές:

1979: Ιδρυτικό μέλος της ΟΧΕ(Ομοσπονδία Χαντ-μπωλ Ελλάδος)
1984: Πρωταθλητές Εφήβων
1990: Κυπελλούχος Ελλάδος Ανδρών
1990: Κύπελλο Ευρώπης με την Χαλκ-Μπαγκ Τουρκίας
1993: Κύπελλο Ευρώπης με την UMAG  Σλοβενίας
1993: Πρωταθλητές παίδων.
1994: Κυπελλούχος Ελλάδος Ανδρών.
1994: Πρωταθλητές σε όλα τα άλλα επίπεδα
1994: Κύπελλο Ευρώπης
 Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια έχει μια έξοδο στην Ευρώπη η ομάδα των Ανδρών και σε όλα τα άλλα επίπεδα έχει πάρει  πρωταθλήματα  και πάμπολλοι παίκτες του έχουν παίξει στην Εθνική Ελλάδος Ανδρών . Επίσης έχει αναδείξει και παίκτες παγκόσμιας κλάσης που έχουν παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε πρωταθλήματα ξένων χωρών.
Ξεκινώντας την συνέντευξη τύπου ο Σωκράτης Σκούφας, αναφέρθηκε στην άνοδο της ομάδας στην HANDBALL PREMIER, μια άνοδος που πραγματοποιήθηκε κάτω από δύσκολες συνθήκες. Ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Θέοδωρο Διαμαντόπουλο και τον κ. Μπάμπη Παπαδόπουλο που στέκονται δίπλα στην ομάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δύσκολο πρωτάθλημα της HANDBALL PREMIER και στο γεγονός πως όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί σημαντικά, αλλά για τον Αρχέλαο αυτό αποτελεί μια πρόκληση, με 100% γηγενείς παίκτες , θέλαμε είπε χαρακτηριστικά: «αυτά τα παιδιά να παίξουν στην Α εθνική και ότι καταφέρουν να αποκτήσουν εμπειρίες. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ. Από την άλλη αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο στην παρούσα φάση είναι να οργανώσουμε την ομάδα με ένα νεό μοντέλο, Διοίκηση-Παίκτες – Προπονητές να λειτουργεί αυτόνομα όπως σε όλη την Βόρεια Ευρώπη και  να δώσουμε έμφαση στο φυτώριο και να δημιουργήσουμε εκ νέου τα επόμενα χρόνια τον ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΧΕΛΑΟ.
Οπότε ο κύριος στόχος μας φέτος θα είναι η οργάνωση της ομάδας και δεύτερον να δημιουργήσουμε σε όλους τους αγώνες ένα κλίμα πανηγυριού. Και να χάσουμε με 15 γκολ δεν θα μας νοιάζει αρκεί στο γήπεδο να έρχονται οικογένειες, νέα παιδιά να έχουμε μια γιορτή του Αθλητισμού, μια γιορτή του Handball”.
Στη συνέχεια ο Κώστας Χαραλαμπίδης παίκτης του Αρχελάου, ζήτησε από το φίλαθλο κοινό της Κατερίνης να στηρίξει την φετινή προσπάθεια του Αρχελάου. Ο Βασιλής Κοσμίδης και ο μεγαλύτερος παίκτης της ομάδας ανέφερε τα εξής: Η PREMIER HANDBALL είναι μια πολύ δύσκολη κατηγορία, αλλά η ομάδα μας ξέρει τι πρέπει να κάνει σε αυτή την κατηγορία γιατί ανήκει σε αυτήν. Ο Αρχέλαος έχει μάθει να ανταποκρίνεται στα δύσκολα. Ο Κόσμος της Κατερίνης γέμιζε τα γήπεδα και στην Α2, το ίδιο και με το παραπάνω θα κάνει και φέτος. Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα ο Αρχέλαος θα δυσκολέψει αρκετές ομάδες και φέτος.