Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Μ. Φωτόπουλος: "Συνεργασία ναι, τετελεσμένα όχι"

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23/9/2015
Μ. Φωτόπουλος: "Συνεργασία ναι, τετελεσμένα όχι"

          Σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη για την εγκατάσταση αποτεφρωτηρίου και του εργοστασίου ενεργειακής αξιοποίησης απορριμμάτων στο Δήμο Δέλτα, ο Δήμαρχος Μ. Φωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 “Χαίρομαι γιατί ο Γ. Μπουτάρης έκανε χθες ένα βήμα πίσω και μίλησε για συνεργασία στο θέμα του εργοστασίου καύσης απορριμμάτων. Αυτό ζητήσαμε κι εμείς. Συνεργασία. Στο Δήμο Δέλτα, δεν δεχόμαστε πια τετελεσμένα.


Ξέρει πολύ καλά ο Γ. Μπουτάρης ότι όταν συνεργαζόμαστε έχουμε πολύ θετικά αποτελέσματα, όπως έγινε και στο θέμα της 7ης στάσης της θαλάσσιας συγκοινωνίας ή την επέκταση του προαστιακού ΤΕΙ Σίνδου - Διαβατά - Κορδελιό - Αμπελόκηποι - ΚΤΕΛ Μακεδονία - Καλοχώρι, Λιμάνι.
Δεν είναι λαϊκισμός να εκφράζεις το συναίσθημα χιλιάδων πολιτών -κατοίκων της ευρύτερης Θεσσαλονίκης, μιας περιοχής που επί χρόνια δεν περιλαμβάνεται στον κεντρικό σχεδιασμό. Σας λέω ενδεικτικά ότι στο Δήμο μας έχουμε τρία μεγάλα έργα που εγκαταλείφθηκαν μισοτελειωμένα... Ακόμη και τώρα, ο χώρος φιλοξενίας προσφύγων χωροθετήθηκε πριν από μας για μας, χωρίς καν να ενημερωθούμε για να βοηθήσουμε. Αυτή η νοοτροπία πρέπει να ξεριζωθεί. Δεν ζητάμε πολλά. Ζητάμε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση και την τοπική κοινωνία. Και λέμε ξεκάθαρα, ότι δεν θα περνάει τίποτα πια ερήμην μας”.