Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΟΥΣ «ΤΑΞΙΚΟΥΣ» ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

    
          
         Είναι καιρός οι συνάδελφοι συναγωνιστές επικεφαλής του ΠΑΜΕ Πιερίας να αφήσουν κατά μέρος τα κόλπα του Γκέμπελς και τους θεατρινισμούς. Θα πρέπει να καταλάβουν επιτέλους ότι με ψευτιές, με λαϊκισμούς και με λασπολογία δεν μπορούν να παραπληροφορήσουν, δεν μπορούν να πείσουν, δεν μπορούν να κοροϊδέψουν και να εξαπατήσουν πλέον τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και τους πολίτες της Πιερίας. 
         Ειλικρινά δεν περιμέναμε μετά από όλα αυτά που συνέβησαν με τις λαθροχειρίες τους στο Σωματείο τους, Συνδικάτο Ι.Υ.  Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, οι ταξικοί συνδικαλιστικές να έχουν το θράσος να καταγγείλουν το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου για δήθεν νόθο συνέδριο. Μας θυμίζουν τον κεραμιδόγατο της γειτονιάς που εμ πηδάει εμ φωνάζει από πάνω!


          Θέλουν οι συνάδελφoι του ΠΑΜΕ μηδενίζοντας τα πάντα, σκεπάζοντας κάθε θετικό  του Εργατικού Κέντρου, να απαξιώσουν, να υποβαθμίσουν και αν μπορέσουν να μηδενίσουν και να εξαφανίσουν την προσφορά του και το έργο του με τελικό στόχο φυσικά να υποκαταστήσουν το θεσμοθετημένο Συνδικαλιστικό Κίνημα με εξωθεσμικά σχήματα (όπως το ΠΑΜΕ).
 Είναι εξάλλου γνωστός ο στρατηγικός τους στόχος.
 Ό,τι δεν είναι δικό τους ή δεν  μπορούν να το ελέγξουν, προσπαθούν να το απαξιώσουν, να το υποβαθμίσουν, να το αποδυναμώσουν ή να το διαλύσουν.
Όμως ο μηδενισμός, η ισοπέδωση  και πλήρης άρνηση άλλα συμφέροντα εξυπηρετούν.
Αυτές σας οι επιλογές συνάδελφοι του ΠΑΜΕ είναι λαθεμένες στρατηγικά, δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εργαζομένων και θα βλάψουν ανεπανόρθωτα το Σ.Κ. και τους εργαζόμενους αν το συνεχίσετε για πολύ ακόμη.
                    Ακούστε ταξικοί συνάδελφοι. Σήμερα δεν διορίζεται κανείς μας στο συνδικάτο. Οι συνδικαλιστές παντού εκλέγονται. Δεν τους διορίζει το κράτος και το κόμμα. Εκλέγονται οι συνδικαλιστές στο πρωτοβάθμιο σωματείο, εκλέγονται στο Εργατικό κέντρο εκλέγονται στη ΓΣΕΕ. Δεν διορίζονται αλλά τους εκλέγουν οι εργαζόμενοι.
Οι συσχετισμοί κάθε φορά με δημοκρατικές διαδικασίες ανάλογα με τη βούληση των εργαζόμενων μπορούν να αλλάξουν και μάλιστα ριζικά. 
            Δεν είναι όμως δυνατόν Αγαπητοί Συνάδελφοι του ΠΑΜΕ οι μειοψηφίες να αυτοαναγορεύονται σε πλειοψηφίες και να ισχυρίζεστε αυτάρεσκα ότι μόνο εσείς είστε οι γνήσιοι εκφραστές των εργαζόμενων και ότι όλοι οι άλλοι, η συντριπτική πλειοψηφία,  είναι ξεπουλημένοι, εργοδοτικοί, συμβιβασμένοι, μνημονιακοί και κυβερνητικοί. Δεν μπορεί, είναι απαράδεκτο να βγαίνετε χωρίς ντροπή στις εφημερίδες και στο διαδίκτυο και ψευδώς και συκοφαντικά να μιλάτε και να γράφετε για νόθο συνέδριο.
           Καταγγέλλουμε  τους  συναδέλφους του ΠΑΜΕ και ειδικά τον επικεφαλής τους τον συνάδελφο Κλιγκόπουλο για τις ψευδείς, τις Γκεμπελίστικες, και ανυπόστατες καταγγελίες  τους σχετικά με τα Σωματεία μέλη του Εργατικού μας Κέντρου και τους εκλεγμένους Αντιπροσώπους.
Φυσικά η ιστορία επαναλαμβάνεται. 
Σε κάθε Γενική συνέλευση, σε κάθε συνέδριο έχουμε τα ίδια. Αλλά αυτή τη φορά το παράκαναν.
Για το ότι μας κατηγορούν ως μνημονιακούς, ως κυβερνητικούς και ως εργοδοτικούς που λειτουργούμε ενάντια στα συμφέροντα των εργαζόμενων το έχουμε ακούσει πολλές φορές, το έχουμε εμπεδώσει και δεν χρειάζεται κάθε φορά να το επαναλαμβάνουν.
Αλλά για τα επαίσχυντα ψεύδη ότι σε όλα  τα Σωματεία έγιναν νοθείες και σημεία και τέρατα θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις. Αλλιώς τους καταγγέλλουμε ως κοινούς ψεύτες και συκοφάντες.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι ΟΛΑ τα προβλεπόμενα στοιχεία από τον Νόμο 1264/82 για τις αρχαιρεσίες των Σωματείων υπάρχουν και βρίσκονται στον φάκελο του κάθε Σωματείου και αυτό το γνωρίζουν και οι αντιπρόσωποι και οι διοικήσεις των Σωματείων και αυτό γιατί το κάθε Σωματείο μετά τις αρχαιρεσίες του είναι υποχρεωμένο να μας τα στείλει  και τα οποία ελέγχουμε.
Πώς έβγαλαν το συμπέρασμα οι ταξικοί συνδικαλιστές ότι δεν υπάρχουν πρακτικά αρχαιρεσιών, πρακτικά εφορευτικής επιτροπής, αντιπροσώπων, καταστάσεις ψηφισάντων κλπ. Το είδαν στον ύπνο τους.
Γνωρίζουμε ότι εδώ και χρόνια το Εργατικό Κέντρο τους έχει γίνει εφιάλτης αλλά όχι και έτσι.
Για το ΠΑΜΕ όλα  τα σωματεία παρανόμησαν εκτός από το Σωματείο του συνάδελφου Κλιγκόπουλου, που ακόμη το καλούμε να φέρει το γνήσιο μητρώο των εκλογών και  όχι το μαϊμού. Τι θέλουν να κρύψουν. Αυτά που γνωρίζουμε;
 Θα πρέπει να καταλάβουν ότι το ψεύδος και η υποκρισία έχουν και όρια.
Οι συνάδελφοι του ΠΑΜΕ εφάρμοσαν την αρχή ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση.
Γνώριζαν ότι  στο συνέδριό μας θα τους καταγγείλουμε ότι επιχείρησαν να βγάλουν νόθο αντιπρόσωπο στο Συνδικάτο Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ.
Το γνώριζαν καλά γι αυτό και όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια. Πιάστηκαν στα πράσα να κάνουν λαθροχειρίες ή όπως αλλιώς το λέμε πιάστηκαν  με τη γίδα στον ώμο.
(Δεν θα αναφέρουμε τα ονόματα άλλων συναδέλφων που ίσως παραπλανήθηκαν αλλά για τον συνάδελφο Κλιγκόπουλο δεν θα του τη χαρίσουμε).
 Ας  μας εξηγήσει ο ταξικός συνάδελφος Κλιγκόπουλος γιατί ψήφισε για αντιπροσώπους και στο σωματείο της ΔΕΥΑΚ όπου  μάλιστα ήταν και υποψήφιος,  και στο Συνδικάτο Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ εν γνώσει του ότι παρανομούσε και νόθευε το αποτέλεσμα;
Και τολμούν  να καταγγέλλουν το Εργατικό Κέντρο και τα Σωματεία;
Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο Νοικοκύρης.
Για  ό,τι αυτοί έκαναν κατηγορούν τους άλλους. Εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια..
Λίγη ντροπή δεν βλάπτει.
Βέβαια η απάντηση δόθηκε από  τους σύνεδρους  στη Γενική Συνέλευση που όλοι τους στήριξαν την Διοίκηση του Εργατικού μας Κέντρου εκτός φυσικά των … Λακεδαιμονίων. Ήταν η πρώτη απάντηση στις λασπολογίες τους. Η επόμενη θα δοθεί στο Σάββατο 26 του μηνός.
Κατά τα άλλα να ευχηθούμε στον συνάδελφο Κλιγκόπουλο που είναι υποψήφιος βουλευτής  στις εκλογές της Κυριακής, καλή επιτυχία.