Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Το «κλειδί» και η «πόρτα» για ενδεχόμενη Σταθερή Κυβέρνηση.



Του Ευάγγελου Αθανασιάδη 
Συνταγματάρχη ε.α. 

   Μετά από τη «πρόχειρη» προσέγγιση του Άρθρου « Η Πολυκατοικία της Δεξιάς Πλατφόρμας», ας επιχειρήσουμε στην ανάλυση όχι στον αν το «κλειδί» είναι το σωστό ή δεν είναι, αλλά τι υπάρχει πίσω από τη «πόρτα».
          Υπάρχει ένα μέρος του Εκλογικού Σώματος που :
-        Αριθμεί περί του 17% του συνόλου.
-        Αποτελούσε κάποτε, το «πυρήνα» του Εκλογικού Σώματος της ΝΔ.


-        Είναι αφιερωμένο, ορκισμένο, αποκλειστικά στην Άμυνα και Ασφάλεια της Πατρίδος.
-        Βρίσκεται σε «διασπορά» ανά την Ελλάδα και μεγάλο μέρος του, στα ακριτικά μέρη και σύνορα.
-        Η «διασπορά» τους, αποτελεί μειονέκτημα για τους δημοσκόπους, αφού δεν μπορούν να σταθμίσουν τη συμπεριφορά τους λόγω των συχνών μετακινήσεών τους. Το μόνο που ξέρουν, και αυτό κατά δήλωσή τους, είναι, ότι ΔΕΝ είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟΙ.
-        Η ψήφος στο μεγαλύτερο σύνολό τους, ΔΕΝ αποτελεί «ψήφο συνδιαλλαγής» αλλά ψήφο προς το Συλλογικό Συμφέρον της Πατρίδος, που δεν είναι άλλο από αυτό, που προέρχεται μέσα από τη Πολιτική Σταθερότητα. Δηλαδή καθαρά «ψήφος συνείδησης».
-        Στο εγγύς παρελθόν, προσπάθησαν να συσπειρωθούν και να εκπροσωπηθούν από κόμμα, αλλά ΔΕΝ ευοδώθηκε για «προφανείς» λόγους.
-        ΔΕΝ ψηφίζουν κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος, θα έλεγα ίσως και το 95% αυτών, ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
-        Παρά την ευαίσθητη Αποστολή που έχουν, (και διατυμπανίζουν, αναγνωρίζουν, ΟΛΑ τα κόμματα επανειλημμένα), οι κυβερνήσεις της τελευταίας 5ετίας και όχι μόνο, τους στοχοποίησαν, λοιδόρησαν και επικίνδυνα, απροκάλυπτα και προσβλητικά μείωσαν το βιοτικό τους επίπεδο κατά 66%, κάτι που δεν έπραξαν στις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες της χώρας.
Αν λοιπόν, έχει επιτευχτεί, μια συσπείρωση της τάξεως του 25% σε αυτό το εκλογικό σώμα, η αναλογία του είναι περίπου 4,5% στην Επικράτεια. Δηλαδή ο κ΄ Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, όχι μόνο έχουν εξασφαλίσει την είσοδό τους αλλά ξανασυμμετέχουν στην Κυβέρνηση.
Είσοδο, που πλέον όλων των παραπάνω, θα σημαίνει πλέον, ότι κρατάει ο κ΄ Καμμένος στα «χέρια» του, το «πυρήνα» της Δεξιάς Πλατφόρμας, με ότι και αν σημαίνει αυτό, για την συνέχεια όχι μόνο της Πολιτικής, αλλά και το Μέλλον της Ελλάδος.
          Το Ερώτημα όμως παραμένει. Ο κ΄ Καμμένος κρατάει στα χέρια του το σωστό «κλειδί»??


Ευάγγελος Αθανασιάδης
Συνταγματάρχης ε.α.

evangath@gmail.com