Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ


Εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος η μνήμη των Αγίων Μαρτύρων Σοφίας και των θυγατέρων της Αγάπης, Πίστεως και Ελπίδος.
Συγκεκριμένα, πανηγύρισε ο Ιερός Ναός των εορταζομένων Αγίων, που βρίσκεται στο συγκρότημα των Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων στο προάστιο Σβορώνος της Κατερίνης.
Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου το απόγευμα τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου.


Στη συνέχεια, σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή εντός του προαυλίου των Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων, η οποία κατέληξε με την τέλεση της Αρτοκλασίας του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Πιερίας.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος στην ομιλία του επισήμανε ότι τα ονόματα των εροταζομένων Αγίων αντιστοιχούν σε χριστιανικές αρετές. Οπότε η μνήμη των Αγίων Μαρτύρων Γυναικών, εκτός από αφορμή πανηγύρεως, γίνεται και ευκαιρία γόνιμου προβληματισμού για την πορεία των χριστιανών στο παρόν και το μέλλον.
Επίσης, ευχαρίστησε τους υπεύθυνους κληρικούς, το προσωπικό και τους εθελοντές των Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων που λειτουργούν στο κτιριακό συγκρότημα, του Γηροκομείου, του Συσσιτίου και της Εκκλησιαστικής Σχολής.

Ιδιαίτερα ευχήθηκε στον Πρόεδρο και τα Μέλη του Συλλόγου Τριτέκνων, για την εορτή των προστατών Αγίων τους, καθώς και στους εορτάζοντες.