Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2015

Το πρώτο εγχείρημα του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.) αποτέλεσε η διεθνής έκθεση εναλλακτικού τουρισμού “Tour Natur 2015”. Έπεται συνέχεια για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Πιερίας


Στο Ντύσσελντορφ της Γερμανίας πραγματοποιήθηκε η έκθεση “Tour Natur 2015”, από τις 4 έως τις 6 Σεπτεμβρίου και αποτέλεσε μία εξαιρετική ευκαιρία για τους λάτρεις του εναλλακτικού και θεματικού τουρισμού να γνωρίσουν διεθνείς προορισμούς που προσφέρονται για το συγκεκριμένο είδος. Ο ΠΟΤΑΠ συμμετείχε με περίπτερο στην έκθεση αυτή, ενώ έκανε την επίσημη “πρώτη” του από την αρχή της ίδρυσής του μετά από πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου, η οποία δήλωσε χαρακτηριστικά: “Ο ΠΟΤΑΠ έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στη διεθνή έκθεση “Tour Natur”. Η συμμετοχή μας σε αυτήν την έκθεση σηματοδοτεί μία νέα εποχή στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Πιερίας, καθώς μετά από μεγάλες προσπάθειες της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, ένας σημαντικότατος στόχος επετεύχθη. ”Στην έκθεση αυτή οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Πιερία, η οποία αποτελεί, κατά γενική ομολογία, ιδανικό προορισμό για όλους εκείνους που αγαπούν κάθε μορφή του εναλλακτικού τουρισμού, με τον Όλυμπο να αποτελεί πόλο έλξης για κάθε απαιτητικό τουρίστα που επιθυμεί να γνωρίσει ένα παγκόσμιο μνημείο φυσικής ομορφιάς, έναν επιβλητικό ορεινό όγκο με πλούσια ιστορία που προσφέρεται για πληθώρα δραστηριοτήτων, όπως πεζοπορία, ορειβασία, rafting, γευσιγνωσία κ.ά.

Ταυτόχρονα παρουσιάστηκε κάθε γωνιά της Πιερίας, εντυπωσιάζοντας τους επισκέπτες με τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας, τα γραφικά χωριά, τις πολυάριθμες διαδρομές, τα καλά κρυμμένα μονοπάτια στα Πιέρια Όρη, όπου κανείς μπορεί να συναντήσει τη σπάνια, πλούσια χλωρίδα και πανίδα της περιοχής μας σε ένα ταξίδι ανάμεσα στα χρώματα και τις μυρωδιές των καταπράσινων δασών μας υπό το πρίσμα των ιδιαίτερων πολιτιστικών στοιχείων της περιοχής μας.


Ο ΠΟΤΑΠ, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τα μέλη του, την Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, Ευαγγελία Ξυπτερά και το μέλος της Ε.Ξ. Πιερίας, Πάρη Δελινιώτη, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, καθώς πλήθος επισκεπτών έσπευσε στο περίπτερο μας, ενώ ανάμεσά τους βρέθηκαν και επικεφαλής παγκόσμιων φορέων του τουρισμού, πρέσβεις και πρόξενοι άλλων χωρών, οι οποίοι εκδήλωσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, εκφράζοντας την επιθυμία να επισκεφθούν την περιοχή μας και να γνωρίσουν από κοντά την Πιερία.