Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Ποσειδώνας Νέων Πόρων-Πιερικός 0-4. 3η φάση κυπέλλου ΕΠΣ Πιερίας 4άρα με αέρα δύο κατηγοριών (Βίντεο)

Toυ Νίκου Κολίτση (Metrosport.gr)
Με 4άρα προσπέρασε ο Πιερικός την ένδοξη ιστορία του στο θεσμό του κυπέλλου (ως φιναλίστ στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον Ολυμπιακό το μακρινό 1962-63), στην τρίτη φάση του κυπέλλου της ΕΠΣ Πιερίας, απέναντι στον τοπικό Ποσειδώνα Νέων Πόρων, στην προσπάθειά του να ξορκίσει τους δαίμονες που τον κατατρέχουν τα τελευταία χρόνια και να επανακτήσει το brand name που αναμφισβήτητα διαθέτει ως σύλλογος, σε μία ακόμη αποκλειστικότητα του Μetrosport.gr.



Με αέρα δύο κατηγοριών, συντριπτική κατοχή της μπάλας, δημιουργία φάσεων και πολλές τελικές προσπάθειες στην εστία, πέτυχε δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο και έδειξε -σε συνδυασμό με την αγωνιστική έως τώρα παρουσία του στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής- δείγματα ποδοσφαιρικής υγείας και ισόρροπης διαχείρισης.
Οι νικητές άνοιξαν το χορό των γκολ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πέεφ, που κέρδισε ο Τσιώλης, στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Δαδάκο στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο ημίχρονο σκόραραν από τον Πιερικό οι Τσιώλης και Κουρουπής. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν μοναδική ευκαιρία με τον Καλαμπάκα να μπουν στο παιχνίδι στο 0-2, ενώ οι παίκτες του Πιερικού έχασαν ευκαιρίες να διευρύνουν το σκορ, αναπτυσσόμενοι με φαντασία, ταχύτητα και πλουραλισμό στην επίθεση.
Highlights: η συγκυρία της παρουσίας των ομάδων στον ίδιο θεσμό, εντός του νομού, αποτελεί από μόνη της ξεχωριστό γεγονός, η πολυπληθής παρουσία των φιλάθλων της τοπικής ομάδας, με παρουσία και φίλων του Πιερικού, οι αποκρούσεις του τερματοφύλακα Μαϊνάρα των γηπεδούχων, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, που κράτησε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα
Man of the match: ο Τσιώλης (δύο γκολ) του Πιερικού ήταν δαιμόνιος, με ταχύτητα, κοφτή ντρίπλα, διεισδυτικότητα και τελείωμα των φάσεων και μαζί με το Βούλγαρο μέσο Πέεφ, που παρά την ηλικία του ήταν οργανωτικά συμμετοχικός και δημιουργικός, δικαιούνται τον τίτλο, με τους περισσότερους παίκτες του Πιερικού να κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα
Σε επαγγελματική ποιότητα εικόνας και ήχου

Eπικοινωνία: liviostitos@hotmail.com