Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ


Η Ε.Λ.Μ.Ε Πιερίας καταδικάζει την επιβολή της ποινής της 20ήμερης φυλάκισης στους τρείς συναδέλφους εκπαιδευτικούς της Ε.Λ.Μ.Ε Σάμου, Τάκη Διαμαντίδη, Νίκο Παπαβασιλείου, Μαρία Ξύδη και Γιάννη Τζημπούκα αιρετών και μελών του Δ/Σ της Ε.Λ.Μ.Ε Σάμου επειδή κατά τη διάρκεια απεργιακών κινητοποιήσεων στις 16 και 17 Οκτωβρίου 2013 συμμετείχαν μαζί με άλλους σε κατάληψη της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Σάμου. Στόχος της κινητοποίησης ήταν να αποτραπεί η αποστολή στη Περιφέρεια καταλόγου με ονόματα συναδέλφων που έμπαιναν στη διαθεσιμότητα ή θα μετακινούνταν εκτός Σάμου. Με αυτόν τον τρόπο υπερασπίστηκαν το δικαίωμα  και των εκπαιδευτικών στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.


Η  Ε.Λ.Μ.Ε Πιερίας καταγγέλλει θεωρεί ότι η  ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.-ΑΝ.ΕΛ. μένει έκθετη και την καλεί να καταργήσει άμεσα το αντισυνδικαλιστικό πλαίσιο με το οποίο ποινικοποιούνται οι αγώνες  και με το οποίο σύρθηκαν στα δικαστήρια και καταδικάστηκαν οι συνάδελφοι. Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που αυτό το νομοθετικό πλαίσιο θα ενισχυθεί όπως προβλέπεται από το 3ο μνημόνιο αφού προωθούνται αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο που αποτελούν απειλή για τα σωματεία και τη κήρυξη απεργίας.
Το Δ/Σ καταδικάζει την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και την τρομοκράτηση των εργαζομένων. Θεωρεί πως όσο υπάρχουν προβλήματα θα υπάρχουν και αγώνες για τη λύση τους και όσο θα υπάρχουν ένοχοι θα υπάρχουν και δυνάμεις μέσα στο λαό που θα τους υποδείχνουν.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

•        Να αθωωθούν τώρα οι συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί της Ε.Λ.Μ.Ε Σάμου
•        Να καταργηθεί το αντιδραστικό – αντισυνδικαλιστικό πλαίσιο.
•        Να μη περάσει η νέα επίθεση σε βάρος των συνδικάτων και του δικαιώματος στην απεργία που προβλέπεται από το 3ο μνημόνιο.



Το  Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ