Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

ΜΕ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ

Οι εκλογές μπορεί να τελείωσαν, αλλά τα προβλήματα των εργαζομένων παραμένουν και οξύνονται. Πολλοί εργοδότες - καπιταλιστές μετά από της εκλογές πέρασαν σε απολύσεις, μειώσεις μισθών, εκ περιτροπής εργασία, κάνουν εκβιασμούς. 

Γράφει ο Σουκατζίδης Απόστολος.

Σε αυτούς τους εργαζομένους από την πρώτη στιγμή βρέθηκε το ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, με πρωτοπόρους τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ. Να συμπαρασταθούν, να βοηθήσουν  πρακτικά στην οργάνωση των αγώνων, να παλέψουν, να αγωνιστούν  μαζί με όλους τους εργαζομένους που υπονομεύονται τα δικαιώματα τους.





Τίποτα δεν τελείωσε με της εκλογές. Στις εκλογές καταγράφηκε η εκλογική συμπεριφορά του λαού, σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή, με βασικό χαρακτηριστικό την ανοχή και κριτήριο ψήφου την λογική του <<μικρότερου κακού>>, δίνοντας μια δεύτερη ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ, που συνεχίζει  να σκορπάει φρούδες ελπίδες και αυταπάτες.
 Τώρα ο λαός πρέπει να οργανωθεί, να παλέψει, να αγωνιστεί, χωρίς φοβίες, προκαταλήψεις, φόβο και τρομοκρατία. Για αυτό χρειαζόταν ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ στις 20 Σεπτεμβρίου. Γιατί οι κομμουνιστές θα κατέθεταν αυτή την δύναμη, όπως και κάνουν, στην όξυνση  της ταξικής πάλης, στην ανασύνταξη του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος, στην προώθηση της λαϊκής συμμαχίας, στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες.
 Όχι μόνο για να εμποδίσουν την εφαρμογή νέων αντιλαϊκών μέτρων, όχι μόνο να διεκδικήσουν της απώλειες που είχαμε σαν ο λαός τα τελευταία 6 χρόνια από της μνημονιακές πολιτικές. Αλλά κυρίως να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη προοπτική που χει ανάγκη ο λαός. Προοπτική που είναι έξω από την λυκοσυμμαχία της Ε.Ε., χωρίς τους σφετεριστές του παραγόμενου κοινωνικού πλούτου, τα παράσιτα, τους καπιταλιστές.
 Συνεχίζουμε την πάλη καθημερινά, για την χειραφέτηση του λαού από την αστική πολιτική και ιδεολογία, βάζουμε πλάτη στην ανασύνταξη του εργατικού, συνδικαλιστικού κινήματος, σε ταξική τροχιά. Προωθούμε την λαϊκή συμμαχία σε αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, της μικρομεσαίας αγροτιάς - κτηνοτρόφων, αυτοαπασχολούμενων, μικρών καταστηματαρχών, μικρών έμπορων, μικροβιοτεχνών, των γυναικών, της νεολαίας.
Συνεχίζουμε σε αυτή την κατεύθυνση μέχρι την λαϊκή νίκη. Γιατί η φτώχεια, η κακοπληρωμένη δουλειά χωρίς δικαιώματα, η ανασφάλεια, η αβεβαιότητα δεν μπορεί να είναι το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Και μέλλον για τον λαό δεν υπάρχει με τους καπιταλιστές να κάνουν κουμάντο στην οικονομία και να είναι ιδιοκτήτες των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής με κριτήριο το κέρδος και την  συσσώρευση του.  Η οι καπιταλιστές και τα κέρδη τους θα ευημερούν, η λαός με της σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματα του. Και τα δυο είναι έννοιες ασυμβίβαστες που καθορίζονται από της νομοτέλειες της καπιταλιστικής οικονομίας.

 Η αλλαγή των συσχετισμών δυνάμεων σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, θα κρίνει την λαϊκή προοπτική και την φιλολαϊκή διέξοδο από την οικονομική κρίση προς όφελος του λαού. Για αυτό χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ παντού.


Σουκατζίδης Απόστολος