Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Κατερίνη: Έσωσαν τον σκύλο που ζούσε αλυσοδεμένος μέσα στις λάσπες (Βίντεο)


Με τη συνδρομή του Α.Τ. Κατερίνης και μετά από εισαγγελική εντολή κατασχέθηκε χθες λίγο μετά τις 19:00 το σκυλί που ζούσε αλυσοδεμένο κάτω από άθλιες συνθήκες σε μια μάντρα με οικοδομικά υλικά στην περιοχή του νοσοκομείου της Κατερίνης.

Η Γλυκερία Βασιλειάδου που ενημερώθηκε για την κατάσταση του ζώου από γείτονες – οι οποίοι δεν ήθελαν να κάνουν οι ίδιοι την καταγγελία – πήγε στη μάντρα στις 9 Οκτωβρίου τράβηξε φωτογραφίες και βίντεο και χθες ζήτησε την κατάσχεση του σκυλιού και την ποινική δίωξη του ιδιοκτήτη του από την Εισαγγελία Κατερίνης προσκομίζοντας το οπτικοακουστικό υλικό.



Ο ιδιοκτήτης του ζώου ή του χώρου αναζητείται και το θηλυκό σκυλί που είναι εξαιρετικά φιλικό για πρώτη φορά κοιμήθηκε σ’ ένα χώρο ζεστό στεγνό με τους ανθρώπους γύρω του να το χαϊδεύουν αφού πλέον βρίσκεται από την αιγίδα του Περιβαλλοντικού και Φιλοζωικού Σωματείο Ανατολικού Ολύμπου - Δίου «Ο Περίτας».




Η κα Βασιλειάδου που μαζί με τον γιο της πήγαν χθες επί τόπου υπέδειξαν στους αστυνομικούς που βρίσκεται το σκυλί και στην συνέχεια το παρέλαβαν μας εξήγησε ότι η σκυλίτσα είναι νεαρής ηλικίας και εξαιρετικά φιλική ενώ αύριο θα μεταφερθεί στον κτηνίατρο για εξετάσεις και για να δρομολογηθεί η στείρωση της, ενώ μας επισήμανε ότι η απομάκρυνση της από εκεί έγινε την κατάλληλη στιγμή καθώς χθες η καταιγίδα που έπληξε την Κατερίνη ανέβασε την στάθμη του νερού στον σημείο όπου ήταν αλυσοδεμένο το ζώο κατά πολύ.

Για την υπόθεση σχηματίζεται δικογραφία ενώ στον ιδιοκτήτη του ζώου θα πρέπει να επιβληθεί και διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ για την κακοποίηση του σκύλου.


http://www.zoosos.gr/