Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ


Στην ετήσια Τακτική Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος συμμετείχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος από 6-9 Οκτωβρίου.
Της Συνόδου προήδρευσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ενώ συμμετείχαν 79 Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος. Απουσίαζε ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Νικόλαος, λόγω ασθενείας.


Κατά τη Σύνοδο αναγνώστηκαν εισηγήσεις για διάφορα θέματα, όπως το μεταναστευτικό πρόβλημα κ. ά.
Επίσης, εγκρίθηκαν οι Εκθέσεις Πεπραγμένων των Συνοδικών Επιτροπών και, τέλος, ορίστηκαν τα μέλη των Μονίμων Συνοδικών Επιτροπών για την προσεχή τετραετία 2016-2019.
Να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος διορίστηκε μέλος της Συνοδικής Επιτροπής Θείας Λατρείας, με την ιδιότητά του ως Καθηγητής Λειτουργικής.
Την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η εκλογή δύο νέων Μητροπολιτών.
Συγκεκριμένα, Μητροπολίτης Κεφαλληνίας εξελέγη ο Αρχιμ. Δημήτριος Αργυρός, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων και Καθηγητής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Ιωαννίνων.
Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών εξελέγη ο Αρχιμ. Χρυσόστομος Νάσης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος συνεχάρη τους δύο νέους Μητροπολίτες και συμμετείχε στη χειροτονία του νέου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Αθηνών το Σάββατο 10 Οκτωβρίου.