Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο. «Αν δεν μπορούμε να φυτέψουμε ένα δέντρο, τουλάχιστον ας μην το καταστρέψουμε.»

Την ευαισθησία του Δήμου Κατερίνης αλλά και την ικανοποίηση για το θέμα του πρασίνου στο αστικό περιβάλλον της Κατερίνης, αλλά ταυτόχρονα και τον προβληματισμό του για κάποιες μεμονωμένες καταστροφές δέντρων από δημότες εξέφρασε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους της πόλης μας.

Ο κ. Χιονίδης τόνισε ιδιαίτερα ότι το πράσινο είναι προτεραιότητα για τον ίδιο αλλά και για τους συνεργάτες του στον Δήμο Κατερίνης.



Αναφέρθηκε στην δεντροφύτευση στο κέντρο της πόλης και στην αντίληψη που πρέπει να έχει ο δημότης ότι τα δέντρα είναι χρήσιμα, ιδιαίτερα στο κέντρο με την σκιά, την δροσιά και την ομορφιά που προσφέρουν στην εικόνα της πόλης.

7134 δέντρα φυτευτήκαν στην Κατερίνη είπε ο κ. Χιονίδης, και η Κατερίνη σε αυτό τον τομέα βρίσκεται στις υψηλότερες θέσεις πανελλαδικά και πλησιάζει τα διεθνή πρότυπα στο θέμα του πρασίνου.

«Χαίρομαι είπε ο κ. Χιονίδης όταν στέκομαι στην Θεία Ανάληψη και βλέπω την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου λες και είναι ένα πάρκο.»

«Χαίρομαι που μπαίνουμε στις γειτονιές και βλέπουμε και στους πιο υποβαθμισμένους δρόμους να έχουμε δέντρα.»

Εκεί όμως που έδωσε πιο πολύ βαρύτητα ο κ. Χιονίδης ήταν όπως τόνισε η βαρβαρότητα από ορισμένους προς τα δέντρα και η καταστροφή ορισμένων από αυτών.

«Έχω μαλώσει με κόσμο που πάει να κόψει δέντρα. Το θεωρούμε εχθρικό προς την κοινωνία και την πόλη.» Είπε ο κ. Χιονίδης.

«Κόβοντας ένα δέντρο εγκληματείς κατά του αύριο των παιδιών σου. Τα δέντρα ανήκουν σε όλους μας.»

«Αυτό που λείπει σε εμάς και τα παιδιά μας δεν είναι η άσφαλτος και το τσιμέντο, αλλά το πράσινο.»

«Αν δεν μπορούμε να ποτίσουμε ένα δέντρο, τουλάχιστον σε καμία περίπτωση να μην ρίχνουμε πετρέλαιο σε ένα δέντρο.»

«Η υπηρεσία πρασίνου θα περάσει από το κάθε ένα από τα 7134 δέντρα και θα τα ελέγξει ένας προς ένα. Θα τα περιποιηθεί όλα. Κάθε ένα δέντρο έχει και ονοματεπώνυμο και ταυτότητα.»


Σε αυτό το σημείο πήρε το λόγο ο δικηγόρος κ. Λάζαρος Ντόντης εντεταλμένος σύμβουλος σε νομικά θέματα του Δήμου Κατερίνης.

Ο κ. Ντόντης είπε ότι κατά εντολή του κ. Δημάρχου, ο Δήμος Κατερίνης άμεσα θα προσφύγει στα αρμόδια δικαστήρια, αρχικά με την έγκληση κατά παντώς υπευθύνου, ώστε να διερευνηθεί ποιοι έκοψαν τα δέντρα.
Ο Δήμος Κατερίνης θα εξετάσει και το θέμα άσκησης αγωγών αστικής μορφής κατά των υπευθύνων για την αποκατάσταση των ζημιών που έπαθε ο Δήμος.


Στη συνέχεια ο κ. Χιονίδης παρουσίασε φωτογραφίες από γειτονιές που κόπηκαν δέντρα, όπου φαίνονται τα δέντρα πριν και μετά από το κόψιμο τους από πολίτες της Κατερίνης.