Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Η «Αναγέννηση Κολινδρού» τίμησε τους χορηγούς της φετινής περιόδου

 Εκδήλωση έκφρασης τιμής και ευχαριστιών προς τους  χορηγούς, οι οποίοι με τη συμβολή τους στηρίζουν την προσπάθεια της «Αναγέννησης Κολινδρού», τη φετινή αγωνιστική περίοδο, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην ταβέρνα «Σταβάρας» στον Κολινδρό. Η ειδική αυτή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη   στους «αιμοδότες» της  ομάδας, σ’ όλους εκείνους που στηρίζουν οικονομικά το ιστορικό αθλητικό σωματείο της Πιερίας, που δόξασε και συνεχίζει να δοξάζει τον Κολινδρό.  Το πλήθος των επιχειρηματιών αποδέχτηκε την πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου και τίμησε την ομάδα με την παρουσία του.


          Στην έναρξη της εκδήλωσης, ο Αντιπρόεδρος της ομάδας Νίκος Καπέρδας αναφέρθηκε στο κόστος λειτουργίας της ομάδας, τονίζοντας ότι η χρηματοδότηση του συλλόγου γίνεται από τις εισφορές των μελών, από τις εισπράξεις των εισιτηρίων, από τις χοροεσπερίδες που διοργανώνονται κατά τη διάρκεια της χρονιάς, από χορηγίες φίλων του συλλόγου και από ανεξάρτητους φορείς – χορηγούς που επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα.
         
Η συμβολή των χορηγών
Οι ανεξάρτητοι φορείς – χορηγοί είναι ως επί το πλείστον τοπικές επιχειρήσεις. «Ξέρουμε όλοι μας πολύ καλά ότι η προαγωγή του αθλητισμού έχει υψηλό κόστος. Γνωρίζουμε, επίσης, ότι η Δημοτική Αρχή, ακόμη και αν ήθελε, θα ήταν αδύνατον να χρηματοδοτήσει όλους τους αθλητικούς συλλόγους της περιοχή μας», είπε ο κ. Καπέρδας, προσθέτοντας: 
          «Η ουσιαστική χρηματοδότηση του συλλόγου μας έγκειται στη μεγαλοθυμία των κατά τόπους -και όχι μόνο – παραγόντων – επιχειρηματιών. Συνεισφέρουν σε κάτι που είναι πολύ πιθανόν να συμμετέχουν και δικοί τους άνθρωποι.  Παράλληλα, προβάλουν  με σχετικά χαμηλό κόστος τις επιχειρήσεις τους στο τοπικό κοινό.  Αυτό το κοινό είναι αποδέκτες των αποτελεσμάτων της δουλειάς των τμημάτων (ακαδημιών ομάδος) του συλλόγου.
           Ταυτόχρονα, διαφημίζουν με τη χορηγία τους  την παρουσία τους μέσω διαφόρων άλλων εκδηλώσεων του Συλλόγου. Στο πλαίσιο, της προσπάθειας να κρατήσουμε ζωντανά τα τμήματα ποδοσφαίρου, σας ευχαριστούμε για τη χορηγία σας», σημείωσε ο κ. Καπέρδας, απευθυνόμενος προς τους επιχειρηματίες που στηρίζουν οικονομικά τη φετινή αγωνιστική περίοδο την «Αναγέννηση Κολινδρού».  Ακόμη, ζήτησε τη στήριξη της δημοτικής αρχής για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων του γηπέδου.


          Από πλευράς του, ο πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Γλυκός ευχαρίστησε  τους χορηγούς για την πολύ σημαντική βοήθεια που προσφέρουν οι επιχειρηματίες του Κολινδρού και όχι μόνον στην ομάδα, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στο δύσκολο έργο της. «Στόχος μας είναι η άνοδος, με τη βασική προϋπόθεση η ομάδα να κρατήσει το κορμό της και κυρίως τα δικά της παιδιά.  Ως νέα διοίκηση της Αναγέννησης Κολινδρού σας θέλουμε όλους δίπλα μας, στηρίζοντας την προσπάθεια μας», είπε ο κ. Γλυκός. Εκ μέρους των ποδοσφαιριστών, ο Αρχηγός της ομάδας Τάσος Μπουρανής ευχαρίστησε τους χορηγούς για τη σημαντική συμβολή τους στην προσπάθεια τους. Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής Πύδνας Κολινδρού, ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΦΟ.ΠΑ.ΠΟΥ κ. Γιώργος Καλύβας και ο Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Κακάνης, τόνισαν πως ο δήμος θα βρίσκεται δίπλα στην ομάδα, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Την ΕΠΣ Πιερίας εκπροσώπησαν ο Αντιπρόεδρος κ. Κώστας Καρέκλας και ο Γενικός Γραμματέας κ. Κωνσταντίνος Πολυχρόνης, ο οποίος συνεχάρη τη διοίκηση και τους παίχτες για την προσπάθεια που καταβάλουν,  ζητώντας από την τοπική κοινωνία να στηρίζει τους χορηγούς της ομάδας, ενώ από το δήμο να είναι πάντα στο πλευρό του ιστορικού αθλητικού σωματείου της Πιερίας. Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της «Αναγέννησης Κολινδρού» Γ. Γλυκός απένειμε τιμητική πλακέτα στην ΕΠΣ Πιερίας, αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο την πολύτιμη βοήθεια προς την ομάδα. Ακόμη, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κολινδρού Δέσποινα Πολύζου, ο Πρόεδρος της ΔΗ.ΚΟΙ.ΝΕ. Γιώργος Μπιζάκης, η Δημοτική Σύμβουλος Μαριάννα Κομπατσιάρη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος  Άρης Αγγέλου, ο Ξενοφών Μπαραλιάκος και ο τοπικός σύμβουλος Κλέαρχος Λακασάς.


Μια πόλη, μία ομάδα, μία ιστορία
Η ένδοξη και θρυλική πορεία της Αναγέννησης Κολινδρού ξεκινά λίγο μετά τη λήξη Β Παγκοσμίου Πολέμου, το 1948. Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ γεννήθηκε από τη συγχώνευση δύο παλαιότερων ομάδων που είχαν ιδρυθεί το 1927: τον «Ηρακλή» και τον «Γ.Σ. Ζευς», οι οποίοι διέκοψαν τη δραστηριότητα τους την περίοδο της γερμανικής κατοχής.
Ο Κολινδρός ήταν από τις πρώτες πόλεις που προχώρησε στη συγχώνευση των ποδοσφαιρικών της σωματείων σε μια ισχυρότερη ομάδα, αρκετά νωρίτερα από άλλες ποδοσφαιρικά προηγμένες πόλεις.
          Από τότε η ομάδα της Αναγέννησης κυριάρχησε στο επαρχιακό ποδόσφαιρο, με αποκορύφωμα τη δεκαετία του  ’90, όταν έφτασε στα πρόθυρα της Α' Εθνικής. Ήταν η «χρυσή» εποχή που η δημοτικότητά της ομάδας  ξεπέρασε τα στενά όρια του νομού Πιερίας, κάνοντας γνωστό τον Κολινδρό σε όλη την Ελλάδα, ακόμη και το εξωτερικό.
          Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ μετά το μεγάλο άλμα που έκανε και έφτασε μέχρι τη Β΄ Εθνική αγγίζοντας ακόμη και την άνοδο στην Α΄ Εθνική την περίοδο 1994- 1995,  προσγειώθηκε πέφτοντας κάθε χρόνο και μια κατηγορία λόγω της έλλειψης οικονομικής στήριξης. Τη φετινή περίοδο  αγωνίζεται στην  Β' Ερασιτεχνική κατηγορία του πρωταθλήματος Ε.Π.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ, ευελπιστώντας την άνοδο! 

Οι… παλαίμαχοι
Σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυναν οι κύριοι Γιάννης Μπιτσιάνης και Ηλίας Πελάγος, πρώην μέλη της Διοίκησης της «Αναγέννησης», οι οποίοι αναφέρθηκαν στην ιστορική πορεία της ομάδας και τις ένδοξες στιγμές που χάρισε στον Κολινδρό. Εκ μέρους των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Χρήστος Κομπατσιάρης, ο οποίος συνεχάρη τη διοίκηση και τους παίχτες της ομάδας για την προσπάθεια που κάνουν.