Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης-ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης κατά τη συνεδρίαση του στις 9 Νοεμβρίου 2015, ομόφωνα αποφάσισε για την πόλη της Κατερίνης τη στήριξη των απεργιακών κινητοποιήσεων της 12ης Νοεμβρίου 2015 με την κοινοποίηση του ψηφίσματος διαμαρτυρίας για το ελληνικό εμπόριο και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, όπως αυτό διατυπώνεται από την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας καθώς και την επίδοσή του στους Βουλευτές του Νομού μας αλλά και σε όλους τους αρμόδιους τοπικούς φορείς και εκπροσώπους.


ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015 η ΕΣΕΕ μαζί με όλους τους φορείς εκπροσώπησης της επιχειρηματικότητας, της εργασίας και της αγοράς προχωρά σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας σε όλη την Ελλάδα, ενάντια στην εφαρμογή των μέτρων και της πολιτικής του τρίτου μνημονίου.
Η ελληνική κοινωνία έχει αγγίξει τα όριά της και αδυνατεί πλέον να διαχειριστεί τις διαρκώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των δανειστών. Τα συνεχόμενα εισπρακτικά μέτρα και η παραφιλολογία του τρόμου που τα συνοδεύει, στερεύουν τις επιχειρήσεις μας από πελάτες και ρευστότητα, τους νέους ανθρώπους από δουλειές και την πολύ σημαντική «ψυχολογία της αγοράς» από οποιοδήποτε ψήγμα αισιοδοξίας. Το άμεσο εφιαλτικό αποτέλεσμα των αλόγιστων μέτρων και των συνεχόμενων μνημονίων, χωρίς εθνική στρατηγική για την ανάταξη της οικονομίας, είναι ακόμη περισσότερη ύφεση, περισσότεροι χαμένοι τζίροι, περισσότερα λουκέτα, περισσότερη ανεργία και λιγότερη αξιοπρέπεια.
Οι έλληνες έμποροι αρθρώνουμε «κραυγή αγωνίας» για το μέλλον της ελληνικής αγοράς, οικονομίας και κοινωνίας.  Συμμετέχουμε ενεργά στις κινητοποιήσεις της 12ης Νοεμβρίου, παρόντες στους αγώνες και στο πλευρό όλης της κοινωνίας, που πλέον διεκδικεί τα αυτονόητα δικαιώματα στην επιβίωση και στον αυτοσεβασμό, μέσα σε μία σύγχρονη αγορά, με αρχές και αξίες που δεν επιδέχονται εκπτώσεων.

Όλοι οι μικρομεσαίοι έμποροι της χώρας λέμε:

•        ΟΧΙ στην επιλεκτική εφαρμογή της «ελαττωματικής» εργαλειοθήκης Νο1 και No2 του ΟΟΣΑ και στη λεηλασία του ζωτικού χώρου της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στην χώρα μας.
•        ΟΧΙ στα λουκέτα, στην ανεργία, στην λαιμητόμο των «κόκκινων δανείων» και των πλειστηριασμών σπιτιών, περιουσιών, ελπίδων και αξιοπρέπειας.
•        ΟΧΙ στη φυγή των ελλήνων μικρομεσαίων, στην «επιχειρηματική μετανάστευση» και στην «καταναλωτική αιμορραγία» σε γειτονικές, «φορολογικά φιλικές» χώρες.
•        ΟΧΙ στην αναποτελεσματική υπερφορολόγηση, στη συνεχή επιβολή νέων και αναδρομικών φόρων και στην πλήρη αφαίμαξη και εξόντωση των συνήθων υποζυγίων.
•        ΟΧΙ στην οικονομική ασφυξία των επιχειρήσεών μας από την έλλειψη ρευστότητας, την επιβολή Capital Controls και τις υπερχρεώσεις στις στοιχειώδεις συναλλαγές για την συντήρηση των εργασιών μας.
•        ΟΧΙ στην πτώχευση του ΟΑΕΕ, στην κατάρρευσή του από άλογη διαχείριση και υφαρπαγή της περιουσίας του, που οδηγεί σε ανασφάλεια και «συντάξεις φτώχειας» δύο τουλάχιστον εμπορικές γενεές.

Λέμε:

•        ΝΑΙ στην ανάπτυξη με απασχόληση, με πρόγραμμα και σχεδιασμό για την αναδιάταξη της παραγωγής και την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της ελληνικής αγοράς.
•        ΝΑΙ στην πάταξη της γραφειοκρατίας, του παρεμπορίου, του λαθρεμπορίου, της φοροδιαφυγής και γενικότερα της παραοικονομίας.
•        ΝΑΙ στην απλοποίηση, επικαιροποίηση, εναρμόνιση  και εφαρμογή μιας δίκαιης φορολογικής, εργασιακής και αγορανομικής νομοθεσίας.
•        ΝΑΙ στην διευθέτηση των ληξιπρόθεσμων φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεών μας, επάνω στις αρχές του σεβασμού, της αξιοπρέπειας και της καλής πίστης.
•        ΝΑΙ στη στήριξη της ανταγωνιστικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, των καταστημάτων στους εμπορικούς δρόμους των πόλεων και στην επιβίωση της μεσαίας τάξης.
•        ΝΑΙ στην ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων χωρίς άλλη οικονομική επιβάρυνση και στην άμεση ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης και της ρευστότητας στις ελληνικές επιχειρήσεις.


Με πυξίδα την συμβολή στην ανάπτυξη και στην προκοπή του τόπου, των τοπικών αγορών αλλά και την επιβίωση των Μμε επιχειρήσεων, ο εμπορικός κόσμος ζητάει από τους κυβερνώντες δίκαιη και ορθή κρίση, σοβαρότητα και σκληρή δουλειά και από τους πολίτες εγρήγορση και συλλογική υπευθυνότητα. Πρέπει όλοι να σταθούν επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, ώστε να αποφευχθεί η κοινωνική έκρηξη, να επιτευχθούν οι μεταρρυθμίσεις και να βγει επιτέλους η Χώρα μας από την επιτήρηση, την κρίση και την ύφεση.