Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΙΤΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ

 Κατά το διήμερο 27-28 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας της Πιερίας, επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Βατοπεδίου Αγίου Όρους.
Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν, εκτός από τον Σεβασμιώτατο, ο Πρωτοσύγκελος Αρχιμ. Βαρνάβας Λεοντιάδης και άλλοι κληρικοί, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας Ταξίαρχος Αθανάσιος Ματσούκας, εκπρόσωποι της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου κ. ά.Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας είχε ανταποδοτικό χαρακτήρα, μετά τη μεταφορά και προσκύνηση της Τιμίας Ζώνης στην Κατερίνη, που πραγματοποιήθηκε από 28 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου, η αντιπροσωπεία συμμετείχε σε ιερές ακολουθίες και είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Καθηγούμενο Αρχιμ. Εφραίμ. Κατά τη συνάντηση ο Μητροπολίτης και ο Δήμαρχος Κατερίνης εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για το προσκύνημα, ενώ παρόμοιες ευχαριστίες εξέφρασε με επιστολή της και η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.Κατ’ αγαθή συγκυρία, κατά το διήμερο παραμονής τους στην Ιερά Μονή τα μέλη της αντιπροσωπείας είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν και την τίμια Κάρα του Αγίου Ραφαήλ, που είχε μεταφέρει λίγες ημέρες νωρίτερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος.
Η αντιπροσωπεία συμμετείχε επίσης σε ιερές ακολουθίες, ενώ το Σάββατο 28 Νοεμβρίου τελέστηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο Τίμιας Ζώνης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου και συλλειτουργούντων των κληρικών που μετείχαν της αντιπροσωπείας.Μετά τη Θ. Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος αφιέρωσε αρχιερατικό εγκόλπιο στην Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου.


Μετά τη Θ. Λειτουργία, ανεχώρησε η τίμια Κάρα του Αγίου Ραφαήλ. Κατά την τελεσθείσα ακολουθία συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Κίτρους κ. Γεώργιος και Ν. Κρήνης κ. Ιουστίνος.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος, έπειτα από πρόσκληση και με την παρουσία του Ιερομονάχου Γεωργίου, εφόρου της Αθωνιάδας Εκκλησιαστικής Σχολής, είχε επιμορφωτική συνάντηση με μαθητές της Σχολής, που βρέθηκαν στη Μονή.