Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Με το τουριστικό γραφείο VELONIS TOURS στο ΡΑΔΙΟ CITY Theater στη Θεσσαλονίκη για την επιθεώρηση του Μάρκου Σεφερλή «πενήντα αποχρώσεις to Greece»



Τι είναι αυτό που κάνει την Ελλάδα να ξεχωρίζει πάνω στον πλανήτη; Μα φυσικά οι τόσες διαφορετικές αποχρώσεις της. Θάλασσα, βουνό, ήλιος, βροχή, φιλότιμο, τιμιότητα, λαμογιά , εργατικότητα, τεμπελιά, αθωότητα, πονηριά, εξυπνάδα, αφέλεια και τόσες ακόμη, που κάνουν  τους Έλληνες τόσο ξεχωριστούς!


Κι αφού ο Γιώργος  παρόλο που τον περίμεναν σε κάθε γωνιά της γης  δεν κατάφερε λόγω οικονομικής στενότητας να πάει, έρχονται οι ξένοι στο “Καφεζαχαροπλαστορακομελομεζεδοταβερνοψητοοινομαγειρείο” του.
Πώς να μην ψάχνουν τρόπους να κάνουν πιο ευχάριστα τα ψώνια τους στο σούπερ μάρκετ, οι τρεις ηλικιωμένες “μούσες” Κλειώ, Ευτέρπη και Πολύμνια;
Πώς να μην εκφράσουν μέσα από τα τραγούδια τους τα κακώς κείμενα, οι τέσσερις πλανόδιοι τροβαδούροι;
Και πάνω απ’ όλα, πώς να χάσουμε τη νέα ξεκαρδιστική επιθεώρηση του Μάρκου Σεφερλή “Πενήντα αποχρώσεις to Greece” στο Radio City Theater, όταν έχεις τόσο μεγάλη ανάγκη από μια παράσταση γύρω από αυτό το εξαιρετικό φαινόμενο που λέγεται «νεοέλληνας».
Ο Σεφερλής με χιούμορ που μόνο αυτός ξέρει μας έκανε να γελάσουμε και να ξεχάσουμε για λίγο όλα αυτά που μας απασχολούν και συμβαίνουν γύρω μας. Η ανάγκη του κόσμου για γέλιο μέσα από την καθημερινότητα.
Ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά το τουριστικό γραφείο VELONIS TOURS και την Έλενα Βελώνη που διοργάνωσε αυτήν την απογευματινή εκδρομή στο ΡΑΔΙΟ CITY στην Θεσσαλονίκη και φυσικά τους αξιόλογους πρωταγωνιστές και όλο τον θίασο.
                                                                                                  Με εκτίμηση

                                                                                              Βασίλης Τσακιρίδης