Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΙΟΖΩΚΑΤ


 Η Σωματειακή Επιτροπή καταγγέλλει στο λαό της Πιερίας τη διεύθυνση της  επιχείρησης ΒΙΟΖΩΚΑΤ  που παραμονές των γιορτών  έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιο που είχε εδώ και καιρό να απολύσει δύο εργαζόμενους. Η  διεύθυνση της επιχείρησης  τον τελευταίο  καιρό  εντείνει το  όργιο τρομοκρατίας σε βάρος  των εργαζομένων για  να μειώσει τους μισθούς, χρησιμοποιώντας  όλα τα θεμιτά και αθέμιτα μέσα.  Εδώ και καιρό καλεί  έναν έναν τους εργαζόμενους στο  γραφείο,  και με την απειλή της απόλυσης τους  υποχρεώνει  να υπογράψουν  ατομικές συμβάσεις εργασίας με μειώσεις  μισθών. 

Η  διεύθυνση της επιχείρησης από τα λόγια πέρασε  σε πράξεις. Απέλυσε  δύο εργαζόμενους που αρνήθηκαν να υπογράψουν ατομική σύμβαση εργασίας και μάλιστα ο ένας είναι πρωτοπόρος εργαζόμενος μέλος του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας. 
Το όργιο τρομοκρατίας στην επιχείρηση δεν είναι τωρινό φαινόμενο. Εδώ και χρόνια   η επιχείρηση  έχει στόχο  να αντικαταστήσει το παλιό προσωπικό με νέο ή να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με μείωση των μισθών, άλλα  έβρισκε εμπόδιο  το  Σ.Ι.Υ.Ν.Π.  Σήμερα εκτιμά οτι ήρθε  ο καιρός να περάσει το  σχέδιο  της και, όπως όλα τα γεγονότα δείχνουν, στο πλευρό της είναι και η επιθεώρηση εργασίας. Το  Σ.Ι.Υ.Ν.Π. επανειλημμένα κατήγγειλε στην επιθεώρηση εργασίας τις συνθήκες  τρομοκρατίας  που υπάρχουν  στη βιομηχανία και  υπέβαλε  σχετικό  υπόμνημα   για  σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν σε βάρος των εργαζομένων. Το  Σ.Ι.Υ.Ν.Π.  κατ’ επανάληψη ζήτησε   εγγράφως  τα αποτελέσματα του έλεγχου  που έκανε η επιθεώρηση και αρνείται να τα δώσει. Γιατί άραγε: 
Το  Σ.Ι.Υ.Ν.Π.  δεν πρόκειται να κάνει δεκτές  τις τρομοκρατικές απολύσεις και για το λόγο αυτόν καλούμε το  επιχειρησιακό σωματείο να  συντονίσουμε τη δράση μας για να γυρίσουν οι συνάδελφοι μας στην δουλειά τους.
Να απαντήσουν σε πρώτη φάση με 24 απεργία!
Η σιωπή  είναι συνενοχή! Ο φόβος είναι η αποδοχή της τρομοκρατίας και θα τη βρούμε μπροστά μας, αν δεν αντιδράσουμε σήμερα! Αύριο θα είναι αργά! Η   διεύθυνση της επιχείρησης  βήμα το βήμα  βάζει σε εφαρμογή  το σχέδιο της  να απαλλαγεί από τους παλιούς εργαζόμενους και να προσλάβει νέο προσωπικό   με ατομικές συμβάσεις και μισθούς πείνας.
Αυτά είναι  τα επιτεύγματα των πολιτικών των κυβερνήσεων του κεφαλαίου και της σημερινής  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  που ήρθαν  για να σταματήσουν  της απολύσεις, κ.α.,  κοροϊδεύοντας τους εργαζόμενους για να υφαρπάξει την ψήφο τους.
Το  Σ..Ι.Υ.Ν.Π. καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με αίτημα να ανακληθούν  οι απολύσεις  έξω από το εργοστάσιο της ΒΙΟΖΩΚΑΤ  την Τετάρτη στις  3μμ.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΕΞΩ  ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΒΙΟΖΩΚΑΤ
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !
ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ !

ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΒΙΟΖΩΚΑΤ  ΤΟΥ  Σ.Ι.Υ.Ν.Π.