Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ

Το διοικητικό συμβούλιο της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ ,δηλώνει οτι ο  προυπολογισμός του 2016 που ειναι να κατατεθεί προς ψήφιση στην βουλή προβλέπει μειώσεις, περικοπές και νέους φόρους για εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και συνταξιούχους.
Το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει πρωτίστως η Χώρα μας δεν είναι οικονομικό αλλά πολιτικό. Οι δανειστές θέτουν όρους εφαρμόζοντας ένα οικονομικό μοντέλο, το οποίο απαξιώνει τον παραγωγικό ιστό της χώρας, δημιουργεί αποσταθεροποίηση του οικονομικού περιβάλλοντος με αντιαναπτυξιακές συνθήκες, εκτοξεύει την ανεργία, αποδομεί την ιδιοκτησία και την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, αποσαθρώνει την κοινωνική συνοχή, καταργεί κάθε κοινωνική προστασία των πολιτών, γκρεμίζει την κοινωνική ασφάλιση και το κράτος πρόνοιας και μετατρέπει την Κυβέρνηση σε απλούς εντολοδόχους και διεκπεραιωτές, καταλύοντας κάθε έννοια Δημοκρατίας.


Με αυτό τον τρόπο η Κυβέρνηση «κωφεύει» και δεν εισακούει τις προτάσεις μας, παρά το γεγονός ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν λύσεις στο οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η Ελλάδα και οι οποίες αποσκοπούν σε ένα νέο οικονομικό μοντέλο με στόχο την στήριξη του πρωτογενή τομέα και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Το νέο μνημόνιο αποτελεί την «ταφόπλακα» για όλη την κοινωνία, ελλοχεύει τον κίνδυνο για αυξηση ακραίων φαινομένων, που μπορεί να οδηγήσουν στην αποσάρθρωση της κοινωνικής συνοχής και στην δημιουργία ακραίων καταστάσεων και αποσταθεροποίησης της χώρας μας.

Ο φετινός προυπολογισμός ευαγγελίζεται το δρόμο της ανάπτυξης, αλλά οδηγεί με  μαθηματική ακρίβεια σε νέα υποχώρηση της πραγματικής οικονομίας.

Η κατάσταση στην πραγματική οικονομία παραμένει ευθραυστη, ενώ οι στρεβλώσεις στην αγορα μεγεθύνονται σημαντικά και ολοκληρώνονται με το τελειωτικό χτύπημα της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Καλούμε όλο το πολιτικό σύστημα, τους Ευρωβουλευτές, τους Βουλευτές του Ν.Πιερίας, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σταθούν στο ύψος των ιστορικών στιγμών που διανύουμε και επιτέλους να δώσουν πραγματικές λύσεις για την σωτηρία της Χώρας και της Δημοκρατίας, 

ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ