Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015

Προβολή ντοκιμαντέρ σήμερα το βράδυ στο στέκι της Λαϊκής Επιτροπής Κατερίνης

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι και νέες, απόμαχοι της δουλειάς,
Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Πιερίας σας καλεί τη Δευτέρα 28-12-2015 και ώρα 7μμ στο στέκι της Λαϊκής Επιτροπής στην προβολή του ντοκιμαντέρ NON OMNIS MORIAR. Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται στον ηρωικό 9άμηνο αγώνα των εργατών στο Εργοστάσιο Χαλυβουργίας Ελλάδος στην Αττική.


Πρόκειται για ένα σπουδαίο ντοκιμαντέρ που αναφέρεται στις αιτίες της απεργίας, την οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων για να υπερασπίσουν το αυτονόητο, το πανανθρώπινο δικαίωμα στη δουλειά με δικαιώματα. Η 9άμηνη απεργία των Χαλυβουργών έγινε σύμβολο αγώνα της εργατικής τάξης. Σήκωσε κύμα ταξικής αλληλεγγύης. Συναντήθηκε ο εργάτης με τον αγρότη, τον αυτοαπασχολούμενο, τους φοιτητές, τους μαθητές, τις γυναίκες, από άκρη σε άκρη της χώρας μας. Σήκωσε κύμα ταξικής αλληλεγγύης από τους εργαζόμενους από διάφορες χώρες του κόσμου που βρέθηκαν δίπλα στον αγώνα των Χαλυβουργών. Ο όμιλος Αγγελόπουλου ενώθηκε με το Σ.Ε.Β. και το πολιτικό τους προσωπικό, την κυβέρνηση τότε Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, ενάντια στου εργάτες και δένεται σήμερα, με το νέο πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ μάθημα ζωής για όλους τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες, για κάθε εργατική λαϊκή οικογένεια.
Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ θα πάρει και άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες, για να φέρει κοντά στη λαϊκή οικογένεια, τον πολιτισμό που γεννά διαχρονικές αξίες οι οποίες έχουν τη ρίζα τους στους αγώνες του λαού μας, για μια πανανθρώπινη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, με ανώτερα ιδανικά που εξανθρωπίζουν τον άνθρωπο. Μακριά από την βρωμιά, και τη σαπίλα του καπιταλισμού που γεννά την υποκουλτούρα, που στηρίζεται στην αστική ιδεολογία.


Γραφείο τύπου