Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ


Από την Ιερά Μητρόπολη ανακοινώνεται ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, κατά την περίοδο της Πρωτοχρονιάς, θα χοροστατήσει και θα ιερουργήσει, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:


•        Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου, 6.00-8.00 το απόγευμα, θα χοροστατήσει στον Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Κατερίνης. Στη συνέχεια θα ευλογήσει και θα διανείμει την καθιερωμένη βασιλόπιττα, ενώ θα δεχθεί τις ευχές του ι. Κλήρου και των πιστών στην Αίθουσα του Μητροπολιτικού Μεγάρου.
•        Την ίδια ημέρα, 11:30 βράδι-1:00 ξημερώματα, θα χοροστατήσει στην Τελετή Υποδοχής του Νέου Έτους στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης. Θα ακολουθήσει η ευλόγηση και η διανομή της βασιλόπιττας.
•        Την Πρωτοχρονιά, Παρασκευή 1 Ιανουαρίου, 7.30-11.00 το πρωί θα ιερουργήσει και στη συνέχεια θα χοροστατήσει στη Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, με την παρουσία των τοπικών Αρχών.
•        Την Κυριακή 3 Ιανουαρίου, 7.30-10.30 το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λόφου και στη συνέχεια θα χειροθετήσει σε Διακονητή τον Αθανάσιο Σάββα, 4ετή φοιτητή και αρχηγό της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.


ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ