Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΑΓΑΘΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΟ


Την παραμονή των Χριστουγέννων, Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου, τηρώντας το έθιμο της ημέρας, εκατοντάδες μικρά παιδιά, νέοι και ενήλικες, επισκέφθηκαν το Μητροπολιτικό Μέγαρο Κατερίνης, προκειμένου να ψάλουν τα κάλαντα τοσο στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Γεώργιο, όσο και στον Προκάτοχό του, Γέροντα μας Μητροπολίτη κ. Αγαθόνικο.




Μεταξύ των οργανωμένων ομάδων, υπήρχαν παιδιά Κατηχητικών Συνάξεων Ενοριών της πόλης, Εκκλησιαστικές Χορωδίες, Πολιτιστικοί Σύλλογοι, Φορείς, η Μπάντα του Δήμου Κατερίνης, κλιμάκιο οπλιτών της 24ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας Λιτοχώρου κ. ά.
Προς όλους ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας  κ. Γεώργιος ευχήθηκε τα δέοντα, τονίζοντας κάθε φορά το θεολογικό περιεχόμενο και το πνευματικό νόημα των εορτών.
Μεγάλη συγκίνηση και χαρά εξέφρασαν πολλοί, κυρίως ενήλικες, που ζήτησαν να δουν τον Γέροντα Μητροπολίτη μας κ. Αγαθόνικο και να λάβουν την ευχή του, μετά από πολλούς μήνες.

Ο Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όλους, για τον σεβασμό που εξακολουθούν να τρέφουν προς το σεπτό πρόσωπο του Προκατόχου του, καθώς και το αμείωτο ενδιαφέρον που εκδηλώσνουν για την πορεία της υγείας