Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

ΓΙΟΡΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ


   Μία πολύ όμορφη  χριστουγεννιάτικη γιορτή παρουσίασαν στις 5:00 το απόγευμα της Τρίτης  22  Δεκεμβρίου 2015  τα παιδιά  και το προσωπικό  του Δημοτικού  Παιδικού Σταθμού  Κολινδρού  στο  Πολιτιστικό  Κέντρο Κολινδρού.
    Η συμμετοχή των γονέων και λοιπών καλεσμένων ήταν μεγάλη. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος  Πύδνας-Κολινδρού  κ. Ευάγγελος Λαγδάρης, ο  Αντιδήμαρχος  κ.Κωνσταντίνος  Κακάνης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού κα Βασιλική Νικολοπούλου, ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών  της Δομής  ΔΗ.ΦΟ.Π.Α.Π.Ο.Υ. κ. Γεώργιος Καλύβας και η Προϊσταμένη του Τμήματος Οικογενειακής Υποστήριξης της Δομής κα Ευθαλία  Αστερίου  η οποία συμμετείχε ενεργά στη γιορτή ως αφηγήτρια  του Νηπιακού Τμήματος ταξιδεύοντας μας μαγικά με την μελωδική φωνή της.


   Η Διευθύντρια  του Παιδικού Σταθμού, κα  Βασιλική Πολύζου καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους και δίνοντας τις ευχές της τόνισε  μεταξύ των άλλων: ʺΤα πιο σπουδαία πράγματα στον κόσμο είναι εκείνα τα οποία ούτε οι μεγάλοι ούτε τα παιδιά μπορούν να δουν. Ο Αϊ-Βασίλης είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα από την καθημερινότητα και μια ευκαιρία να αφήσουμε τη φαντασία των παιδιών να δουλέψει προς όφελός τους: Να ονειρευτούν ένα καλύτερο μέλλον, με αγάπη και  ειρήνη! Ειδικά ο μύθος του Άγιου Βασίλη είναι απαραίτητος για έναν ακόμη λόγο: Λειτουργεί σαν μια καλή αρχή στο να μάθουν τα παιδιά να σκέφτονται θετικά, να ονειρεύονται, να προσδοκούν πράγματα, να προσπαθούν γι’ αυτά….ʺ
    Την αυλαία της γιορτής άνοιξε το Βρεφικό Τμήμα  που παρουσίασε τη Μουσικοκινητική  Παράσταση:  ʺΟ Αι Βασίλης πάλι θα΄ ρθειʺ . Τη σκυτάλη ανέλαβαν  τα παιδιά του Νηπιακού Τμήματος  που  μας  σαγήνευσαν  μέσα από  τη  Θεατρική τους  Παράσταση: ʺΤο παιδί που γνώρισε τον Αι Βασίληʺ.
     Μέσα στα πολύχρωμα σκηνικά και τα κοστούμια τα παιδιά ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους με χορούς, τραγούδια  και απόδοση ρόλων. Στο τέλος  της  βραδιάς ο Αϊ-Βασίλης καθισμένος στο κέντρο της σκηνής μοίρασε στα παιδιά δώρα  και μαζί την ελπίδα και τη χαρά των Χριστουγέννων. 
    Τα μικρά παιδάκια  επιστρατεύοντας  τα πιο ζεστά τους  χαμόγελα παρουσίασαν ένα υπέροχο παιδικό εορταστικό πρόγραμμα και συγκίνησαν τους  πάντες: γονείς, συγγενείς  και φίλους  που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους, θερμαίνοντας τις καρδιές όλων τις άγιες ετούτες ημέρες.
    Ένας  μπουφές στήθηκε έξω από την αίθουσα των εκδηλώσεων για να υποδεχτεί  με ζεστασιά όλους τους προσκεκλημένους της γιορτής με πλούσια εδέσματα που έφεραν οι ίδιοι οι γονείς.