Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ


Δύο περιφερειακές εκδηλώσεις του Γραφείου Νεότητος πραγματοποιήθηκαν στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.
Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λιτοχώρου, πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση για τα παιδιά των Κατηχητικών Συνάξεων των Ενοριών της Νότιας Πιερίας.
Την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αιγινίου, πραγματοποιήθηκε αντίστοιχη εκδήλωση για τα παιδιά των Κατηχητικών Συνάξεων των Ενοριών της Βόρειας Πιερίας.


Και στις δύο εκδηλώσεις το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, που περιλάμβανε ποιήματα, τραγούδια, παραδοσιακά κάλαντα, θεατρικά δρώμενα, παρουσίασαν παιδιά των Κατηχητικών Συνάξεων υπό την καθοδήγηση των κληρικών και των κατηχητών.

Η πραγματοποίηση περιφερειακών εκδηλώσεων έγινε για πρώτη φορά. Η αθρόα όμως συμμετοχή παιδιών ήταν ενδεικτική της θετικής αποδοχής του εγχειρήματος τόσο στη Νότια όσο και στη Βόρεια Πιερία.

Παράλληλα, η κεντρική εκδήλωση του Γραφείου Νεότητας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου στην Κατερίνη, γνώρισε μεγάλη επιτυχία λόγω της αυξημένης συμμετοχής παιδιών και σε αυτή.

Τέλος, δόθηκε η δυνατότητα σε περισσότερες Κατηχητικές Συνάξεις να λάβουν μέρος στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και των τριών εκδηλώσεων και να παρουσιάσουν το αξιόλογο έργο που επιτελείτε στις κατά τόπους Ενορίες.


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, σε όλες τις εκδηλώσεις μετέφερε το πνευματικό περιεχόμενο των εορτων, συνεχάρη τους υπευθύνους του Γραφείου Νεότητας και των Κατηχητικών Συνάξεων, ευχαρίστησε τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην αγκαλιά της Εκκλησίας και παρότρυνε τα κατηχητόπουλα να συνεχίσουν να συμμετέχουν ενεργά στο Κατηχητικό.