Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΙΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ


Την Κυριακή 3 Ιανουαρίου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε εόρτια εκδήλωση με τη συμμετοχή πολλών νέων στο Δημοτικό Θέατρο «Εκάβη» του Δήμου Κατερίνης.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν περί τα 200 στελέχη του Γραφείου Νεότητας και μέλη του Πνευματικού Κέντρου «Άγιος Φώτιος» και της ΓΕΧΑ Κατερίνης.


Η εκδήλωση άρχισε με την ευλογία και την κοπή Βασιλόπιττας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο. Έψαλε κλιμάκιο του Βυζαντινού Χορού Στελεχών του Γραφείου Νεότητας, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Γκόλια.
Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Πρωτοπρ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Τι έχει να πει η Εκκλησία στους νέους σήμερα».
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης πλαισίωσε η Χορωδία και Ορχήστρα Κοριτσιών της ΓΕΧΑ Κατερίνης, η οποία τραγούδησε πρωτοχρονιάτικα και άλλα επίκαιρα τραγούδια υπό τη διεύθυνση της Ευτυχίας Μαρινοπούλου.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη βράβευση τεσσάρων νέων:
Συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος Ιερέων Μητροπόλεως Κίτρους (Σ.Ι.Μη.Κ.), όπως κάθε χρόνο, βράβευσε δύο παιδιά κληρικών-μελών του, που εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Βραβεύθηκαν οι: α) Δημήτριος Τσούπρος (υιός του ιερέως π. Χρήστου, εφημερίου Ν. Περιστάσεως Κατερίνης), ο οποίος φοιτά στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης και β) Στέφανος Μπαλανίκας (υιός του ιερέα π. Γεωργίου, εφημερίου Λιτοχώρου), ο οποίος φοιτά  στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Μακεδονίας.



Η επόμενη βράβευση αφορούσε τον Κωνσταντίνο Ζυγογιάννη, μαθητή του 4ου ΓΕΛ Κατερίνης, ο οποίος εισήχθη δεύτερος στο Τμήμα Μαθηματικών του Α.Π.Θ.
Τέλος, τιμήθηκε με το μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως ο 4ετής φοιτητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Αθανάσιος Σάββας, ο οποίος για πολλά χρόνια υπηρετεί ως ιερόπαιδας της Ενορίας Λόφου. Εφέτος, αναδείχθηκε Αρχηγός της Σχολής, καθώς κατέκτησε την πρώτη θέση μεταξύ των συμφοιτητών του τόσο στις ακαδημαϊκές επιδόσεις. όσο και στην στρατιωτική εκπαίδευση.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος συνεχάρη τους νέους για τις διακρίσεις, τονίζοντας ότι οι προσπάθειες πάντοτε δικαιώνονται. Παρότρυνε, μάλιστα, τους παριστάμενους νέους και νέες να συνεχίσουν να αγωνίζονται τόσο στον στόβο της γνώσης και της ίδιας της ζωής, όσο και στον πνευματικό στίβο, με πίστη στον Θεό, αισιοδοξία και ελπίδα. Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι οι νέοι είναι αυτοί που θα βρουν διεξόδους στη ζωή και θα οικοδομήσουν ένα μέλλον καλύτερο, από εκείνο που παρέλαβαν από τους μεγαλύτερους.