Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

 Συνεχίζονται οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον εφετινό εορτασμό της μνήμης του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Διονυσίου του εν Ολύμπω, Προστάτου και Εφόρου της Πιερίας.
Επίκεντρο του εορτασμού η ομώνυμη Ιερά Μονή στους πρόποδες του υψηλότερου βουνού της Ελλάδας, κοντά στο Λιτόχωρο.
Την κυριώνυμη ημέρα, Σάββατο 23 Ιανουαρίου, τελέστηκε ο Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, ο οποίος κήρυξε και τον θ. λόγο, και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος και του οικείου Ιεράρχου, Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.


Στη Θ. Λειτουργία έλαβαν Ηγούμενοι, Ιερομόναχοι και Ιερείς πολλών Ιερών Μητροπόλεων και Μονών. Επίσης, τα διάφορα λειτουργικά διακονήματα ανέλαβαν Αγιορείτες Πατέρες, ενώ και πολλοί ιεροψάλτες της περιοχής συνεπικούρησαν στην ψαλμωδία.

Πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τους Αρχιερείς και τους Πατέρες που συμμετείχαν στην Ιερά Πανήγυρη, καθώς επίσης τους Άρχοντες και τους πιστούς, που κατέκλυσαν τους χώρους της Ιεράς Μονής και συμμετείχαν με πίστη και υπομονή στις πολύωρες ιερές ακολουθίες, που τελέστηκαν κατά τη μοναχική λειτουργική παράδοση.