Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2016

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω δύο μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται σε απάτες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμωνΕπιτέλους έπιασαν τα καθάρματα που τηλεφωνούσαν άγρια μεσάνυχτα ηλικιωμένους και τους έλεγαν παραμύθια ότι κινδυνεύουν τα παιδιά τους και τους ζητούσαν χρήματα.
Μπράβο στα παλικάρια της αστυνομίας που πέρασαν βραχιολάκια στα καθάρματα.
Άραγε πριν τους πάτε φυλακή θα μπορούσαν να τους επισκεφτούν τα παιδιά των ηλικιωμένων που εξαπατήθηκαν;
Έτσι απλά για να... μιλήσουν μαζί τους!
Θα είχε πολύ ενδιαφέρον...

Διαβάστε την ανακοίνωση της αστυνομίας:


Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω δύο μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται σε απάτες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων

Τα μέλη της συμμορίας προσποιούμενα τους αστυνομικούς αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν 63χρονη ημεδαπή

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των υπολοίπων μελών της οργάνωσης καθώς και λοιπών παθόντων

Η συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με συναδέλφους τους Τμημάτων Ασφαλείας της πόλης και της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη δύο ατόμων, μελών εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται σε υποθέσεις εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών.

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς υπηκόους Βουλγαρίας, ηλικίας 24 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων καθώς και των υπολοίπων συνεργών τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Εγκληματικής οργάνωσης-σύσταση συμμορίας» και της «Απόπειρας Απάτης».

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, συνεργός των συλληφθέντων, προσποιούμενος τον αστυνομικό, πραγματοποίησε αιφνιδιαστική τηλεφωνική κλήση στην οικία 63χρονης ημεδαπής, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι, συγγενικό της πρόσωπο έχει προκαλέσει με υπαιτιότητά του τροχαίο ατύχημα.

Στη συνέχεια, απαίτησε από την 63χρονη την καταβολή χρηματικού ποσού (2.000) ευρώ, προκειμένου να αποφύγει το συγγενικό της πρόσωπο, τις νομικές συνέπειες του ¨υποτιθέμενου¨ τροχαίου ατυχήματος.

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες (23-01-2016) στην περιοχή του Ευόσμου, οι δύο υπήκοοι Βουλγαρίας, οι οποίοι μετέβησαν προκειμένου να παραλάβουν τα χρήματα.


Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των υπολοίπων μελών της οργάνωσης και τυχόν άλλων παθόντων.