Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Τιμήθηκε σήμερα το πρωί η επέτειος της ομαδικής εκτέλεσης από τους Γερμανούς των Ελλήνων Πατριωτών, τον Φεβρουάριο του 1943. (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

«Αθάνατοι» ήταν η ιαχή που ακούστηκε σήμερα το πρωί στο μνημείο των εκτελεσθέντων Ελλήνων πατριωτών από όσους βρέθηκαν εκεί για να τιμήσουν την μνήμη τους και η υπόσχεση ότι δεν θα ξεχαστούν ποτέ.
Με τιμή και συγκίνηση οι αρχές του τόπου μας τίμησαν την μνήμη των Ελλήνων πατριωτών που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς τον Φλεβάρη του 1943.
Συγγενείς, φίλοι, και εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, του Δήμου και της Περιφέρειας αλλά και εκπρόσωποι κομμάτων, φορέων και συλλόγων ήταν εκεί για να τιμήσουν τους Έλληνες πατριώτες.

Ποιοι δεν ήταν εκεί:


ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ με ανακοινώσεις τους είχαν ήδη δηλώσει ότι δεν θα ήταν παρών λόγο της συμμετοχής στην τελετή της Χρυσής Αυγής.
Εκτός των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής, δεν ήταν κανείς άλλος εκπρόσωπος κόμματος.
Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ δεν ήταν εκεί.

Από τις Δημοτικές παρατάξεις, εκτός φυσικά του Δήμου Κατερίνης το παρών έδωσε η «Νέα Εποχή», ενώ απών ήταν ο «Άλλος Δρόμος» και η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Συγκινητική η ομιλία του Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης κ. Νικόλαου Ναχόπουλου στην αρχή της τελετής.


Νίκος Ναχόπουλος: «Είναι φορές που ο νους του ανθρώπου αδυνατεί ή μάλλον αρνείται να κατανοήσει και πολύ περισσότερο να δικαιολογήσει κάποιες πράξεις άλλων, που και εκείνοι θέλουν να λέγονται άνθρωποι.

Μια τέτοια πράξη είναι η παράνομη και ανήθικη  εκτέλεση των συμπατριωτών μας, τους οποίους τιμούμε σήμερα»

*Αργότερα στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" βίντεο από την τελετή και ολόκληρη η ομιλία του κ. Ναχόπουλου.

Κανταρτζής Μιχάλης