Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας του Συλλόγου και απονομή του βραβείου «Χρήστος Τερζίδης».



Το Σάββατο 30 Ιανουαρίου ημέρα των Γραμμάτων και εορτής των Τριών Ιεραρχών ο Σύλλογος του χωριού μας ο «Αλέξανδρος Υψηλάντης» πραγματοποίησε την εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας του Συλλόγου, και απένειμε το βραβείο «Χρήστος Τερζίδης» στους Οφίτικης καταγωγής εισαχθέντες μαθητές σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι της Ελλάδος και του εξωτερικού.
Η εκδήλωση έγινε  στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Συλλόγου το απόγευμα του Σαββάτου στις 6:30 μ.μ., και ξεκίνησε με το καλωσόρισμα των παρευρισκομένων εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, από τον κ. Μιχάλη Παπαργυρόπουλο μέλος του Δ.Σ., ο οποίος ήταν και ο παρουσιαστής της εκδήλωσης.


Σύντομο χαιρετισμό απήυθηνε και ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βασίλειος Παραδεισόπουλος, αναφερόμενος στην αξιόλογη δράση του Συλλόγου κατά την προηγούμενη χρονιά, και ευχαρίστησε όλους  και όλες που βοήθησαν και συνεχίζουν να βοηθάνε και στηρίζουν τον Σύλλογο σε όλες του τις εκδηλώσεις. Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Κίτρους-Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεωργίου, ο πατήρ Χρήστος Σεϊταρίδης και ο πατήρ Δημήτριος Σταυριανίδης. Τους εκλεκτούς προσκεκλημένους, τα μέλη του Συλλόγου και τους κατοίκους  της Νέας Τραπεζούντας καλοσώρισαν τα παιδιά του Εφηβικού Χορευτικού τμήματος με τα Οφίτικα Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα, και το παραδοσιακό τραγούδι «Καλαντάρτ’ς και νέον έτος». Λύρα έπαιξαν τα παιδιά του τμήματος εκμάθησης λύρας του Συλλόγου, Μάριος Σεϊταρίδης, Χρήστος Μαυρόπουλος, Πέτρος Αλχαζίδης και Νίκος Πετρίδης, οι οποίοι υπό τις οδηγίες του δασκάλου τους, κ. Δημητρίου Αμπερίδη παρουσίασαν ένα μικρό δείγμα της επιτυχημένης δουλειάς που γίνεται σε αυτό το τμήμα του Συλλόγου μας.
Στη συνέχεια η Βυζαντινή και παραδοσιακή χορωδία του Συλλόγου τραγούδησε παραδοσιακά ποντιακά τραγούδια υπό την διεύθυνση του υπευθύνου εκμάθησης παραδοσιακών τραγουδιών της χορωδίας κ. Παναγιώτη Τουρνά.
Λύρα έπαιξε ο Αλέξανδρος Αλχαζίδης και στο νταούλι ήταν ο Δήμος Αθανασιάδης οι οποίοι κάλυψαν και όλο το μουσικό πρόγραμμα της εκδήλωσης.
Μετά το μουσικό αφιέρωμα ακολούθησε η καθιερωμένη βράβευση των εισαχθέντων μαθητών Οφίτικης καταγωγής σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της χώρας μας και του εξωτερικού, με το Βραβείο-έπαινο «Χρήστος Τερζίδης» τιμώντας το έργο και την μεγάλη προσφορά στα κοινά της Νέας Τραπεζούντας του αείμνηστου διδασκάλου Χρήστου Τερζίδη, αποφοίτου του Φροντιστηρίου Τραπεζούντος, μιας ξεχωριστής προσωπικότητας για την ιστορία του χωριού μας και του Συλλόγου μας. Φέτος ο Σύλλογός μας μαζί με τον έπαινο πρόσφερε στους εισαχθέντες και ένα συμβολικό δώρο, το βιβλίο με τίτλο «Στα βήματα του Ιερού Λόχου» του Γεωργίου Σούρλα πρώην Υπουργού, και Αντιπροέδρου της Ελληνικής Βουλής, τον οποίο ο Σύλλογος τίμησε το 2015 στα πλαίσια των εκδηλώσεων των Υψηλαντείων, με το βραβείο «Δημήτριος Υψηλάντης» για την ανάδειξη της προσφοράς της οικογένειας των Υψηλάντηδων στον Απελευθερωτικό Αγώνα του Έθνους. Στη φετινή εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας βραβεύθηκαν εννέα εισαχθέντες (9) σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι.  οι οποίοι είναι:



Ο Αδαμίδης Νικόλαος του Σάββα και της Αικατερίνης Γιάγκου, εισαχθείς στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η Αστόγλου Μαρία του Δημητρίου και της Ζωής Σεϊταρίδου, εισαχθείσα στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Α.Π.Θ.

Η Εξίζογλου Αναστασία του Χρήστου και της Αικατερίνης Βουβονίκου, εισαχθείσα στο τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η Παραδεισοπούλου Σοφία του Βασιλείου και της Πολυξένης Τσέπου, εισαχθείσα στο τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η Σεϊταρίδου Σουλτάνα του Σωτηρίου και της Αναστασίας Αντωνιάδου, εισαχθείσα στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η Σόλλα Μαρία του Ματτέο και της Κυριακής Παπαδοπούλου, εισαχθείσα στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου του Ντόρτμουντ Γερμανίας.

Ο Τερζίδης Περικλής του Σταύρου και της Ευθυμίας Ζαγκλιβέρη, εισαχθείς στη Σχολή Πλοιάρχων Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας-Μηχανιώνας.

Ο Πετρίδης Ευγένιος του Κωνσταντίνου και της Όλγας Ταρασίδου, εισαχθείς στο τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος των Τ.Ε.Ι. Δράμας.

Η Τζουνίδου Εμμέλεια του Γεωργίου και της Πηνελόπης Βέργη, εισαχθείσα στο τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης.

Μετά την βράβευση των εισαχθέντων η εκδήλωση έκλεισε με το νεοσύστατο παιδικό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου μας, που έκανε την πρώτη του παρουσία χορεύοντας τον χορό Ομάλ και Πατούλα υπό τις οδηγίες της χοροδιδασκάλου κ. Ευστρατίας Κανταρίδου, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων.

Την εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας του Συλλόγου τίμησαν με την παρουσία τους οι Σεβαστοί Πατέρες Χρήστος Σεϊταρίδης και Δημήτριος Σταυριανίδης, ο βουλευτής Πιερίας κ. Καστόρης Αστέριος, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέας Τραπεζούντας κ. Ζανέτας Λεωνίδας, εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων, τα μέλη και φίλοι του Συλλόγου και πολλοί κάτοικοι της Νέας Τραπεζούντας.
Τυχερή της εκδήλωσης η κ. Σοφία Πιπιλίδου, η οποία έτυχε το φλουρί και πήρε από τον Σύλλογο ως δώρο ένα κόσμημα-Κωνσταντινάτο.

Από το Δ.Σ. του Συλλόγου
«Αλέξανδρος Υψηλάντης».