Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΑΓΡΟΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ


Η  εργατική ταξική ενότητα οικοδόμων Κατερίνης, που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ και εκπροσωπείτε με 2 εκλεγμένους στο 7μελές Δ.Σ. Οικοδόμων Κατερίνης, ποτέ δεν έλαβε ενημέρωση για την ανακοίνωση που υπογράφει σαν Δ.Σ. Οικοδόμων Κατερίνης και συμπαραστέκεται σκέτα, απλά, φτωχικά, έτσι γενικά στα αιτήματα των αγροτών με δύο γραμμές. Από αυτή την άποψη, σαν Εργατική Ταξική Ενότητα οικοδόμων Κατερίνης, δεν μας βρίσκει σύμφωνους.


Η ανακοίνωση δεν αναφέρει τίποτα για τον μεγαλειώδη αυτόν αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς και κτηνοτροφίας σε όλη την χώρα και στον νομό Πιερίας κατά επέκταση. Δεν  καταδεικνύει τους υπεύθυνους που οδηγούν στον αφανισμό των μικρομεσαίων καλλιεργητών και παραγώγων και δεν λέει τι  πρωτοβουλίες αλληλεγγύης   θα αναλάβει το σωματείο, μπροστά σε αυτό τον μεγαλειώδη αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς και κτηνοτροφίας, που βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη την Ελλάδα και είναι σε μια σημαντική του καμπή, για την κλιμάκωση του, μέχρι την  νίκη.
Η << εργατική ταξική ενότητα >> οικοδόμων Κατερίνης, από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε ο αγώνας των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, μέσα από της γραμμές του ΠΑΜΕ, βρέθηκε από της πρώτες μέρες στα μπλόκα της Κατερίνης, του νομού γενικότερα, για να δείξει την αλληλεγγύη της στον αγώνα αυτόν. Συμμετείχε στο μαχητικό συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη στην << AGROTICA>>, που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ με της  δυνάμεις της λαϊκής συμμαχίας, ενάντια στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και κτηνοτροφίας. Συμπορεύτηκε στην μεγάλη απεργιακή  συγκέντρωση, που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ στην Κατερίνη, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, στην Πανελλαδική απεργία και έδειξε εκεί την συμπαράσταση της, μαζί με όλο τον λαό που ήταν στους δρόμους, στην μαχόμενη μικρομεσαία αγροτιά και κτηνοτροφία.
Ο αγώνας των μικρομεσαίων καλλιεργητών και παραγωγών είναι δίκαιος και ο αγώνας αυτός πρέπει να είναι νικηφόρος. Είναι αγώνας επιβίωσης, αγώνας ζωής, για να μείνουν οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι στα χωράφια, στις παράγωγες τους, για να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειες τους.
Η πολιτική της συγκυβέρνησης ( ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ), σε συνέχεια με τους προκατόχους τους ( Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ). Ευθυγραμμισμένοι με της επιταγές του τρίτου μνημόνιο, που ψήφισαν ( ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ΠΑΣΟΚ Ν.Δ. ΠΟΤΑΜΙ ), των κατευθύνσεων της Ε.Ε. και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής ( ΚΑΠ ). Φέρνει   σχέδια νόμου για την ασφάλιση και το φορολογικό σε αντιδραστική, αντιαγροτική, αντιλαϊκή κατεύθυνση, για να δώσει την χαριστική βολή, για τον αφανισμό της μικρομεσαίας αγροτιάς και κτηνοτροφίας.
Αυτή η πολιτική δεν είναι κάτι καινούργιο. Κινείται στην στρατηγική της Ε.Ε. που υπηρέτησαν και υπηρετούν με ευλάβεια όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και κυρίως αυτά που κυβέρνησαν τα τελευταία 20 χρονιά. Στην κατεύθυνση της συγκέντρωσης της γης και παραγωγής σε λίγα χέρια, στην δημιουργία μεγάλων καπιταλιστικών επιχειρήσεων στον τομέα της γεωργίας, στην δημιουργία  σύγχρονων  τσιφλικιών. 
Αυτός είναι ο στόχος. Αυτό τον στόχο υπηρετούν οι πολιτικές της Ε.Ε. και της ( ΚΑΠ ), που διαχρονικά υπηρέτησαν τα κόμματα αστικής εξουσίας. Με αποτέλεσμα το κόστος παραγωγής να γίνει  δυσβάστακτο, να πλήττει την πλειοψηφία των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων και με τα νέα μέτρα να δίνεται η χαριστική βολή.
Η << εργατική ταξική ενότητα >> οικοδόμων Κατερίνης, στέκεται δίπλα και συμπαραστέκεται, έμπρακτα στον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων. Συμπαραστέκεται στους καλλιεργητές και παραγωγούς του νομού μας, που στέκονται πάνω από δυο εβδομάδες στα μπλόκα του αγώνα και της αξιοπρέπειας.
Η << εργατική ταξική ενότητα>> οικοδόμων Κατερίνης, καλεί σύσσωμο τον Πιερικό λαό, να δείξει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των αγροτών. Να  ρίξει στο κενό κάθε προσπαθεί συκοφάντησης του αγώνα των αγροτών από την συγκυβέρνηση ( ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ),κάθε προσπάθεια δημιουργίας κλίματος κοινωνικού αυτοματισμού και τεχνητής έντασης.
Σήμερα δεν υπάρχει λαϊκό κοινωνική ομάδα, που να μην πλήττεται από της πολιτικές του κεφαλαίου, της Ε.Ε., του μνημονίου.
Με ταξική ενότητα των εργαζομένων, λαϊκή συμμαχία της μικρομεσαίας αγροτιάς – κτηνοτροφίας, των αυτοαπασχολούμενων, μικρών έμπορων, καταστηματαρχών, γυναικών, νεολαίας από τα λαϊκά στρώματα, μπορούμε να νικήσουμε. Νίκη στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς και κτηνοτροφίας.


<< ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ >> ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ