Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Ηλίας Χρυσικός: Ο χρόνος μετρά αντίστροφα.


Η Ελλάδα ήταν και πρέπει να παραμείνει στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης.
H προσωπική μου άποψη είναι ότι μόνο με ριζικές αλλαγές στο Ασφαλιστικό και Φορολογικό σύστημα, στις ιδιωτικοποιήσεις και την παιδεία, θα επιτρέψουν στην οικονομία να λειτουργήσει αποδοτικά, με χαμηλότερο κόστος και με όφελος της κοινωνίας.
Η ευρωπαϊκή προοπτική είναι μονόδρομος, πρέπει να υπάρξει ριζική ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, με τόνωση της ιδιωτικής οικονομίας, προκειμένου να δοθεί λύση μακράς πνοής στο πρόβλημα της ανεργίας.


Η κυβέρνηση με την πολιτική που ακολουθεί δεν πρόκειται να πετύχει τους στόχους, ενώ αντίθετα χάνει πολύτιμο χρόνο χωρίς να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις προκλήσεις του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος και της παγκοσμιοποίησης.
Η Ελλάδα έχει σοβαρά προβλήματα να λύσει, προκειμένου να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα της οικονομίας της και ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ
Μαγικές λύσεις στα προβλήματα δεν υπάρχουν και ο κόσμος νιώθει προδομένος.
Δυστυχώς έχουμε μια κυβέρνηση αυστηρώς ακατάλληλη για τις περιστάσεις, που διώκει οτιδήποτε είναι ιδιωτικό και οποιονδήποτε παράγει προϊόντα, υπηρεσίες και θέσεις εργασίας.
Το έχω ξαναγράψει και πολύ φοβούμαι ότι σήμερα, δεν υπάρχει η απαιτούμενη σύγκλιση απόψεων ανάμεσα στα κόμματα της αντιπολίτευσης και τον Σύριζα, που θα καθιστούσε εθνικά επωφελή τη συναίνεση και την ευρύτερη κυβερνητική συνεργασία.

Πρέπει όλοι μας τώρα να αντιληφθούν τις ιστορικές ευθύνες τους, πολίτες, κόμματα, οικονομικοί παράγοντες, διότι, ως γνωστόν, την προδοσία πολλοί αγάπησαν τον προδότη ουδείς.

*Ο Ηλίας Χρυσικός είναι Διευθυντής του  Ραδιοφωνικού Σταθμού Ράδιο Ενημέρωση 92,2 fm στην Κατερίνη.